Oikean ohjelman löytäminen uuden tiedostotyypin avaamiseen voi olla vaikeaa. Työkalumme auttaa siinä. 

© Shutterstock

Uusi työkalu: Näin avaat hankalat tiedostot

Erilaiset tiedostotyypit voivat olla todellinen viidakko. Uuden työkalumme avulla niiden käsittely on kuitenkin paljon helpompaa. Löydät sen täältä.

keskiviikko 10. elokuuta 2022 teksti N. Ernst

JPG-tiedostot, exe-tiedostot ja MP3-tiedostot ovat useimmille tuttuja. Käytämme niitä usein ja niihin törmää montaa kertaa päivässä. 

LUE MYÖS:Määritä verkkosivustot avautumaan automaattisesti Chromessa

Sitten on tiedostoja, jotka ovat harvinaisempia, oudompia ja salaperäisempiä ja sellaisia, joista et ehkä ole koskaan kuullutkaan. 

Sinulla ei ainakaan ole mitään käsitystä siitä, miten ne avataan tai millaisia tietoja ne pitävät sisällään. Esimerkiksi tiedostotyypit AIF, DjVu ja Heic ja exif ovat todennäköisesti monille aivan uusia tuttavuuksia. 

Ei ihme, sillä tiedostomuotoja on satoja erilaisia.

Lataa ohjelma Etunurkasta

Joitakin tiedostoja voi lukea monilla ohjelmilla, kun taas toiset voidaan avata vain tietyllä ohjelmalla. Uudessa työkalussamme tarkastelemme muutamia mielenkiintoisimpia, hyödyllisimpiä ja käytännöllisimpiä, mutta myös – joillekin – tuntemattomia tiedostomuotoja, joita saatat kohdata surffatessasi verkossa ja käyttäessäsi tietokonetta.

LUE MYÖS: PDF-tiedostojen lukeminen selaimessa

Olet ehkä törmännyt esimerkiksi PPT-tiedostoon, joka on erityinen standardi, jota Microsoft käyttää Microsoft Office -ohjelmassa tehdyille esityksille. 

Mutta mitä teet, jos et ole ostanut ja asentanut Office-pakettia? Käytät luonnollisesti Etunurkasta saatavaa maksutonta LibreOffice-vaihtoehtoa. 

Avaa AIF-, PSD- ja HEIC-tiedostoja ja paljon muuta

Jotta tietyn tiedoston avaavan ohjelman löytäminen olisi helpompaa, olemme luoneet uuden digitaalisen työkalun. Olemme koonneet tänne joukon epätyypillisiä tiedostotyyppejä, joihin saatat törmätä, ja annamme sinulle ohjelman, jolla voit avata tiedoston. 

LUE MYÖS: Etsi välilehtiäsi Google Chromesta

Työkalu löytyy Etunurkasta. Jotta voit lukea tiedostotyypeistä ja nähdä niihin liittyvät ohjelmat ja niiden linkit, sinun tarvitsee vain kirjautua sisään. Artikkeli ja perusteellinen opas löytyvät täältä.

Työkalussa näytämme muun muassa, miten voit avata AIF-, PSD-, RTF-, z7-, DjVu-, HEIC-, SVG-, ISO-, ePub- ja mov-tiedostoja. 

Tiedosto- ja ohjelmaluetteloa päivitetään jatkuvasti, kun kohtaamme uusia ja erikoisia tiedostoja. 

Ehkä sinua kiinnostaa...