TeamViewer-etätuki

TeamViewer-ohjelmalla voit ottaa etäyhteyden kaverin tietokoneelle ja auttaa häntä pc-pulmissa.

© TeamViewer

3 vinkkiä TeamViewerille

TeamViewer-ohjelman avulla voi muodostaa etäyhteyden kahden internetissä olevan tietokoneen välillä. Näillä kolmella vinkillä saat etätyökalusta enemmän irti.

perjantai 15. joulukuuta 2017 teksti Mathias Alsted Lund Flinck

 

Toisella paikkakunnalla tietokoneongelmien kanssa tuskailevan tuttavan auttaminen onnistuu helposti etäyhteyden kautta.

TeamViewer on etähallintaohjelma, jonka avulla voi ohjata toista tietokonetta internet­yhteyden välityksellä ja tarkastella apua tarvitsevan kaverin tietokonetta omalla työpöydällä olevassa ikkunassa.

TeamViewer-ohjelman voi ladata Etunurkasta, josta voi ladata myös ohjelman käyttöä esittelevän artikkelin.

Ohjelma on turvallinen, koska etäyhteys vaatii tunnistautumista ja salasanan käyttöä. Samaan aikaan kannattaa ottaa kaiutinpuhelu, jotta auttaja voi kysyä autettavalta täydentäviä tietoja.

Tästä saat lisäksi kolme hyvää vinkkiä TeamViewerin käyttöön:

Vinkki 1: Tallenna tuki-istunto

Tuki-istunto kannattaa tallentaa, niin samaa asiaa ei tarvitse neuvoa toiselle käyttäjälle, vaan hän voi katsoa ohjeen tallennetusta istunnosta.

Valitse Ekstrat > Valinnat > Etähallinta jalaita valintamerkki kohtaan Aloita etähallintaistunnon tallennus automaattisesti.

> Tartu tarjoukseen, niin saat yhden KotiMikron kotiin kannettuna ja pääsyn 300 ohjelman ja muun sisällön Etunurkkaan vain 3,90 eurolla!

Vinkki 2: Luo helppo yhteys

Jos autat jotain toista usein, niin neuvo häntä luomaan sinua varten yhteys, joka ei vaadi erillistä vahvistamista joka istuntokerralla. Voit kirjautua autettavan koneelle pelkällä salasanalla.

Neuvo tai käy paikan päällä ja valitse TeamViewerissä Yhteys, valitse Valvomattoman pääsyn asennus… ja seuraa ohjatun toiminnon ohjeita.

Vinkki 3: Siirrä tiedostoja vaivattomasti

Voit tarvittaessa siirtää tiedostoja nopeasti autettavan koneelle.

Kun istunto on käynnissä, valitse näytön yläosasta Tiedostot & ekstrat, niin voit jakaa tiedostoja käyttämällä haluamasi tapaa, kuten tiedostonhallintaa, pikavalikkoja, vedä ja pudota -toimintoa sekä tiedostoboksia, joka voidaan linkittää pilvipalveluun.

Lataa TeamViewer-ohjelma ja ohjelman käyttöä esittelevä artikkeli Etunurkasta.

KotiMikron numerossa 1/2018 kerrotaan, miksi TeamViewer on yksi toimituksen suosikkiohjelmia.

Tilaa KotiMikro, niin voit ladata ohjelmia Etunurkasta ja lukea lehteä myös tietokoneella ja mobiililaitteella Wype-palvelussa, jossa saat luettavaksi 10 viimeisintä numeroa.

Lue lisää mielenkiintoisista ohjelmista

Ehkä sinua kiinnostaa...