Proof on ranteessa pidettävä alkometri.

Proof-ranneke mittaa promillesi ja tuo tiedot sovellukseen

Ranneke mittaa promillesi

Enää ei tarvitse tarkistaa ajokuntoaan puhaltamalla, kun voi käyttää huomaamatonta ranneketta, joka selvittää veresi alkoholipitoisuuden.

torstai 19. tammikuuta 2017 teksti A. Daugaard

Alkometriin puhaltelu on melko osoittelevaa ja voi sivullisen mielestä viitata jopa johonkin ongelmaan. Eikä laite ole kovin trendikäs kuskattavakaan puvun taskussa tai käsilaukussa.

Onneksi kehitys kehittyy ja promilleistaan huolehtiva naukkailija voi tissutella rauhassa, kun käytössä on alan viimeisintä tekniikkaa.

Proof on älyranneke, joka seuraa käyttäjänsä veren alkoholipitoisuutta. Puhelimeen asennettavalla Proof-sovelluksella voi seurata humalatilansa kehittymistä.

Ajokuntoilmoitus puhelimeen

Sovelluksen voi myös määritellä lähettämään ilmoitus, kun promilleja ei enää ole liikaa ja käyttäjä on ajokunnossa.

Proof-rannekkeen käyttäjät voivat myös halutessaan seurata toistensa pitoisuuksia luomalla yhteyden rannekkeiden välille. Näin voi varoittaa kaveria astumasta päihtyneenä rattiin.

Hiki kertoo promillet

Rannekkeeseen asennettava kertakäyttöpatruuna selvittää veren alkoholipitoisuuden hiestä. Luotettavia tuloksia saa 12 tunnin ajan.

Rannekkeen akusta riittää kertalatauksella virtaa neljäksi päiväksi, joten pitkä viikonloppukin onnistuu ilman pistorasiaa. Ranneke on langattomasti yhteydessä puhelimeen, jossa känniään voi tarkastella vaikka käyrinä ja käppyröinä, kun ranneke muuttaa hien etanolipitoisuudet promilleiksi.

Proofin valmistaja Milo Sensors ei ole kertonut saatavuus- tai hintatietoja. Rahoitusta on tarkoitus hakea joukkorahoituskampanjalla, ja alustavaksi hinnaksi kerrotaan 100-150 dollaria, eli reilut sata euroa hillitystä humalatilan seuraajasta saa pulittaa. Rannekkeeseen kiinnitettävä mittauspatruunalle tulee hintaa muutama euro. 

Lisätietoja Proof-rannekkeesta voi lukea valmistajan sivuilta.

Ehkä sinua kiinnostaa...