Näin säästät kallisarvoista tulostinmustetta

Näin säästät kallisarvoista tulostinmustetta

Mustekuluissa voi säästää monella tavalla. Käyttöön voi ottaa esimerkiksi CleanPrint-selainlaajennuksen tai käyttää tulosteissa mustetta säästäviä fontteja.

tiistai 5. kesäkuuta 2018 teksti C. Slot


Ahkera tulostaja huomaa nopeasti, että mustesuihkutulostimen muste hupenee railakasta vauhtia ja mustepatruunat ovat todella kalliita.

Mustekuluja voi yrittää pitää kurissa erilaisilla keinoilla, joita KotiMikrokin on sivuillaan esitellyt. Muun muassa seuraavat alla olevat konstit on lehdessä neuvottu.

  • Poista turhat kohteet, kuten grafiikat, kun tulostat nettisivuja, ja käytä CleanPrint-selainlaajennusta, jonka voit ladata muun muassa Chrome-selaimelle Etunurkasta (vain KotiMikron lukijoille).
  • Tulosta useita sivuja samalle arkille GreenCloud Printer -tulostinajurin avulla, jonka voit ladata Etunurkasta (vain KotiMikron lukijoille)
  • Tulosta vaikka testisivu kerran viikossa, niin tulostimesi ei tuhlaa mustetta tarkistus- ja puhdistustoimiin, joita se tekee, kun se on pitkään käyttämättä.

Musteen kulutusta voi myös hillitä käyttämällä mustetta säästäviä fontteja. Alla on kolme esimerkkiä ekonomisista fonteista.

1. Ryman Eco

Mustetta säästävä fontti

Ryman Eco -fontin avulla on mahdollista vähentää musteen kulutusta keskimäärin 33 prosenttia. Fontilla tulostetuissa kirjaimissa on jokaisessa keskellä väritön rako. Fontin on suunnitellut mainostoimisto Grey. Ryman Econ voi ladata Etunurkasta.

2. Courier

Mustetta säästävä fontti

Courier on perinteinen fontti, joka löytyy kaikista tekstinkäsittelyohjelmista ja joka tulee myös Windowsin mukana vakiofonttina. Courierin merkit vievät kaikki saman tilan, ja fontti kehitettiinkin alun perin kirjoituskoneita varten, joissa kirjoituspää liikkuu saman verran joka merkin lyönnin jälkeen. Ohut fontti myös säästi kirjoituskoneiden värinauhaa.

3. Century Gothic

Mustetta säästävä fontti

Century Gothic tulee useimpien tekstinkäsittelyohjelmien mukana. Fontti kuuluu ensimmäisiin tulostinfontteihin. Se on säästeliäs musteen kuluttaja ja kuitenkin selkeä sekä helppolukuinen. Se vie leveänä vähän muita enemmän tilaa, joten paperia Century Gothic haukkaa tavallista enemmän.

KotiMikron suurtestissä monitoimitulostimet

KotiMikro 9/2018 kertoo, kuinka kotikonttorin yleiskoneen saa entistä huokeammalla. Otimme vertailuun kuusi alle 200 euron hintaista laitetta.

KotiMikron suurtestissä alle 200 euron monitoimitulostimet

Testiin otettiin kuusi laitemallia neljältä suurimmalta tulostinvalmistajalta eli Canonilta, HP:lta, Epsonilta ja Brotherilta. Testilaitteiden hinnat vaihtelevat 49 eurosta 169 euroon.

Osta KotiMikron irtonumero lehtipisteestä tai tilaa lehti, niin voit lukea sitä saman tien tietokoneella tai mobiililaitteella Wype-palvelussa.

> Nyt saat yhden numeron KotiMikroa ja pääsyn Etunurkan yli 300 ohjelmaan sekä muuhun sisältöön yhteishintaan vain 3,90 eurolla!

Ehkä sinua kiinnostaa...