Palauta tulostimen skannaustoiminto

Miksi tulostin ei suostu enää skannaamaan?

KotiMikron lukija kysyy Kysy meiltä -palstalla, mitä hän voisi tehdä, että hän saisi vanhan, vuosimallia 2006 olevan HP-monitoimitulostimensa skannauksen taas toimimaan.

maanantai 14. toukokuuta 2018 teksti H. Rasmussen

Kysymys:

Minulla on vanha HP:n monitoimitulostin. Ostin sen vuonna 2006, ja nyt sen skanneri ei suostu enää toimimaan. Mitähän asialle voisi tehdä?

Vastaus:

Mahdollisia syitä on kaksi. Joko et ole asentanut laitteen ajureita tai sitten asennettu ajuripaketti ei ole sisältänyt kaikkia laitteen toimintoja. Ratkaisu kummassakin tilanteessa on sama: lataa HP:n tukisivustolta uusin laitteelle tarkoitettu ajuripaketti. 

Siirry HP:n tukisivustolle, valitse aloitussivulla Tulostin ja kirjoita tulostimesi malli, niin tukisivun ohjattu toiminto hakee ajuripaketin, jos sellainen on saatavilla. 

Joillekin hyvin vanhoille tulostimille ei enää saa ajureita, jotka toimivat uusimmissa käyttöjärjestelmissä, kuten Windows 10:ssä. Tällaisessa tapauksessa on ostettava uusi monitoimilaite.

Pääset tukisivustolle tästä.

> Lue lisää asiaa tulostimista

Etsi viimeisin ajuri HP-tulostimellesi:

1. Valitse tukisivulla Tulostin ja kirjoita seuraavalla sivulla tulostimesi nimi ja valitse Lähetä.

2. Jos laitteelle on saatavana ajuri, esiin tulee lataussivu, jolta voi ladata asennusohjelmiston. Käynnistä lataus valitsemalla Lataa. Käynnistä ajurin asennus kaksoisnapauttamalla lataamaasi tiedostoa Ladatut tiedostot -kansiossa.

Vieraile KotiMikron foorumilla

KotiMikron Kysy meiltä -foorumilla voi kysyä tietokoneista kaikkea mahdollista ja pyytää neuvoja muilta käyttäjiltä. Foorumilla toimii myös KotiMikron tukipalvelu, joka auttaa Etunurkkaa ja sen ohjelmia koskevissa pulmissa.

Tilaa KotiMikro, niin voit luoda käyttäjätilin, jolla pääset kirjautumaan foorumille ja osallistumaan keskusteluun.

Nyt saat yhden numeron KotiMikroa ja pääsyn sekä Kysy meiltä -foorumille että Etunurkan yli 300 ohjelmaan yhteishintaan vain 3,90 eurolla.

Ehkä sinua kiinnostaa...