Ei skannausta ilman mustekasetteja
Ei skannausta ilman mustekasetteja

Tällaisia mustekasetteja tarvitaan joissakin Canonin tulostimissa, jos haluat käyttää tulostinta skannaamiseen tai faksin lähettämiseen.

© Shutterstock

Canon estää skannerin toiminnan, koska tulostimessa ei ole mustetta

Elektroniikkavalmistaja Canon on joutunut tulituksen kohteeksi Yhdysvalloissa estettyään skanneritoiminnon tulostimessa. Syy: Muste oli loppunut tulostimesta.

torstai 28. lokakuuta 2021 teksti M. Lorentsen

Canonin amerikkalainen yksikkö saattaa joutua valtaviin ongelmiin. Yhtiö on nimittäin haastettu oikeuteen, koska se on estänyt skannerin käytön monitoimitulostimessa.

Se kuulostaa aluksi harmittomalta, mutta Canon esti skannerin käytön siksi, ettei tulostimessa ollut tarpeeksi mustetta. Näin kirjoittaa ZDNet-media.

Ilmeisesti skannerin poistaminen käytöstä loukkasi yhtä Canonin asiakasta niin paljon, että hän päätti haastaa kameroitakin valmistavan elektroniikkavalmistajan oikeuteen.

Lisäksi haasteessa ei ole kyse pikkusummasta.

LUE MYÖS: 5 asiaa, joita et tiennyt tulostimesta

Haastettu oikeuteen 5 miljoonasta dollarista

Haasteen taustalla on Canon Pixma MG6320 -monitoimitulostin.

New Yorkista kotoisin oleva David Leacraft ei pystynyt skannaamaan tai faksaamaan asiakirjoja monitoimitulostimellaan, koska värikaseteissa ei ollut tarpeeksi mustetta. Leacraft ei tyytynyt siihen.

Tämän seurauksena David Leacraft on nyt haastanut Canonin oikeuteen huikeasta 5 miljoonan dollarin summasta itsensä ja kaikkien muiden samassa tilanteessa olevien puolesta.

Vaikuttaa myös siltä, ettei Leacraft ole asian kanssa yksin, sillä vuodesta 2016 lähtien useat asiakkaat ovat lähestyneet Canonia saman ongelman vuoksi. Asiakkaat saivat tietää, että tulostimien toimintoja ei voi käyttää, elleivät he investoi kalliisiin mustekasetteihin.

LUE MYÖS: Lue tulostintestimme Testinurkasta

Canon estää skannerin toiminnan, jos tulostimesta loppuu muste.
Canon MG 6320

Haasteen taustalla on Canon Pixma MG6320 -monitoimitulostin.

© Canon

Valheellista markkinointia Canonilta

Yksi haasteen pääkohdista on se, että Canon on markkinoinut tulostinta three-in-one-laitteena, jolla voi skannata, faksata ja tulostaa.

Kanteessa syytetään Canonia valheellisesti markkinoinnista.

Todellisuudessa all-in-one-tulostimilla ei voi skannata tai faksata asiakirjoja lainkaan, jos laitteesta on loppunut muste tai se on juuri loppumassa.. 

David Leacraftin asianajajien mukaan kyse on virheellisistä väitteistä ja harhaanjohtavasta markkinoinnista, joilla kuluttajia johdetaan tarkoituksellisesti harhaan ja pakotetaan ostamaan uusia, kalliita ja suhteellisen lyhyen ajan kestäviä mustekasetteja skannausta ja faksausta varten.

New Yorkin tuomioistuin ei ole vielä hyväksynyt vain viikon vanhaa kannetta, joten Canon ei ole vastannut siihen.

LUE MYÖS: Tulostinmuste: Säästä kalliita pisaroita

Ehkä sinua kiinnostaa...