Mobiilitulostimet
Minitulostimet

Mobiilitulostimella tulostat kuvia missä tahansa.

© Canon

Minitulostin pysyy menossa mukana

Tulostimen ei tarvitse olla iso raskas rohjake, jolle yritetään löytää jostain sopiva kolo. Katsastimme kolme minitulostinta, jotka voi ottaa helposti mukaan ja joilla voi tulostaa lennossa missä tahansa.

torstai 31. lokakuuta 2019


Puhelimella otetaan paljon valokuvia. Useimmiten ne kuitenkin jäävät puhelimeen ja saattavat siirtyä myös pilveen, mutta harvemmin kuvia kuitenkaan tulostetaan.

Valokuvatulostin on iso rohjake, eikä se ole mukana niin sanotusti hetkessä, kun kuva otetaan.

Tähän saumaan iskevät minitulostimet, jotka kulkevat helposti mukana ja joilla kuvan saa paperille heti kuvan ottamisen jälkeen.

Mobiilitulostin yhdistetään puhelimeen bluetoothin tai langattoman lähiverkon kautta. Tulostustekniikkana on useimmiten lämpötulostus, jossa ei tarvitse sählätä erillisten mustekasettien ja papereiden kanssa, vaan kaikki on samassa paketissa. 

KotiMikro on testannut kahta mobiilitulostinta ja yhtä tulostimella varustettua pikakameraa, joiden arviot ovat luettavissa Testinurkassa. 

Tulosta video minitulostimella

Lifeprint 2x3 Hyperphoto Printer

LifePrintin mobiili laite on kannettava bluetooth-tulostin, jolla saa tulostettua noin käyntikortin kokoisia kuvia. Laitteella voi ”tulostaa” myös videoita.

Käytännössä se toimii niin, että videosta tulostettuun kuvaan kohdistetaan puhelimen kamera ja videota katsotaan Lifeprint-sovelluksen avulla näytöltä.

Idea on hyvä, ja silloin kun kaikki toimii kunnolla, laitetta on hauska käyttää.

Lue KotiMikron arvio tulostimesta Testinurkassa.

LifePrintin tulostin toimii Android-puhelinten ja iPhonen kanssa.
LifePrint

LifePrintin tulostin toimii Android-puhelinten ja iPhonen kanssa.

© LifePrint

Taskukokoinen valokuvatulostin

HP Sprocket Plus

HP Sprocket Plus on niin pieni ja ohut valokuvatulostin, että se mahtuu suureen taskuun.

Tulostin toimii akulla ja käyttää HP Zink -valokuvapaperia 5,8 x 8,6 senttimetrin kokoisten kuvien tulostukseen. Mustepatruunoita tai muita värilähteitä ei tarvita, sillä laite käyttää lämpötulostusta.

Sprocket Plus otetaan käyttöön Android- tai iOS-puhelimeen ladattavan sovelluksen avulla (ei toimi tietokoneen kanssa). Ohjattu toiminto löytää tulostimen bluetooth-yhteyden kautta ja tulostin on hetkessä käyttövalmis.

Sovelluksen avulla voi tulostaa sekä puhelimessa että Facebookissa, Instagramissa ja Googlessa olevia kuvia.

Kuvia voi muokata ja personoida ennen tulostamista. Muun muassa kuvien kontrastia, kirkkautta ja värejä voi säätää. 

Lisäksi kuviin voi lisätä tekstiä, pieniä merkkejä ja jopa näkymättömiä koodeja esimerkiksi sijainnista. Näkymättömät koodit saa näkyviin puhelimen kameralla.

Lue KotiMikron arvio tulostimesta Testinurkassa.

Katso alta HP:n minitulostimen esittely. 

HP Sprocket mobiilitulostin
HP Sprocket Plus

HP Sprocket Plus vastaa kooltaan suurta matkapuhelinta.

© HP

Tulostimella varustettu kamera

Canon Zoemini C

Ota kuva ja odota muutama sekunti, kun kamera työskentelee suristen. Sen jälkeen Canonin taskukokoinen, tulostimella varustettu Zoemini C -pikakamera työntää ulos värikuvan.

Zoemini C käyttää erityistä Zink-tulostuspaperia. Paperi on pinnoitettu mikrokiteillä, jotka reagoivat lämpöön, joten mustetta ei tarvita. Tulostuspaperit laitetaan kameran takaosassa olevaan luukkuun. Laitteeseen mahtuu kerralla 10 arkkia tarrapintaista tulostuspaperia.

Kyseessä on erittäin käyttäjäystävällinen viiden megapikselin kamera, jossa ei ole zoomia eikä monimutkaisia säätöjä.

Käyttäjän tarvitsee vain katsoa kohdetta etsimen läpi ja painaa laukaisinta, minkä jälkeen kamera tulostaa kuvan. Koko prosessiin menee vähän alle minuutti.

Lue KotiMikron arvio tulostimesta Testinurkassa.

Canonin Zoemini-tuoteperheeseen kuuluu myös minitulostin, jolla voi tulostaa kuvia suoraan puhelimesta. Lue lisää täältä.

Canonin kameralla voi tulostaa kuvan saman tien.
Canon Zoemini C

Canonin kameralla voi tulostaa kuvan saman tien.

© Canon

Ehkä sinua kiinnostaa...