Kolme seikkaa, joiden perusteella tarvitset uuden tulostimen.

Onko tulostimesi tiensä päässä? Selvitä tulostimen kuntoa kolmen kohdan tarkistuslistan avulla.

Kolme seikkaa, joiden perusteella tarvitset uuden tulostimen

Milloin on aika vaihtaa vanha tulostin uuteen ja entistä monipuolisempaan malliin? Kolmen kohdan tarkistuslistan avulla voit päätellä, milloin vanha työjuhtasi kyntää viimeisiä tulostussarkojaan.

perjantai 10. joulukuuta 2021 teksti A. Daugaard


Tulostin on kulutustavara siinä missä muutkin tietotekniset laitteet.

Tulostimen vaihto saattaa olla edessä, jos tulostusjälki on huonoa eikä huolto tuo parannusta.

Uusien tulostimen ominaisuuksiin kuuluu aikaisempaa parempi jälki niin kuvissa kuin tekstissä. Lisäksi uusissa tulostimissa on mallista riippuen käytännöllisiä toimintoja, kuten esimerkiksi mobiilitulostus ja etätulostus.

Seuraavat kolme seikkaa ovat usein merkkejä siitä, että tulostin on tullut tiensä päähän.

1. Tulostimen värijälki on haalistunutta

Haalistuneet värit ja epätarkat sekä raidalliset tulosteet voivat olla merkki siitä, että vanha työjuhta kyntää viimeisiä tulostussarkojaan.

Jos tulostusjälkeä ei saa korjattua laitteen omalla huolto-ohjelmistolla, voit kysyä vielä huoltoa alan liikkeestä. 

Halpaa laitetta ei kuitenkaan kannata huollattaa eikä sitä yleensä voikaan huoltaa, sillä muutaman kympin laitteissa ei juuri huollettavia tai vaihdettavia osia ole, tai korjaus tulisi niin kalliiksi, että uuden hankkiminen on järkevämpää. 

2. Tulostin on elinkaarensa päässä

Syynä voi olla puutteellinen ja vanhentunut laiteohjelmisto, jos laite ei enää toimi halutulla tavalla, vaan tulostaminen takkuilee tämän tästä. 

Laite on voinut tulla elinkaarensa päähän, jolloin sille ei enää ole saatavana Windowsin kanssa yhteensopivaa ohjainohjelmistoa.

Vastaavasti voi käydä niin, että vanhaan tulostimeen ei enää saa alkuperäisiä musteita, vaan ainoastaan tarvikemusteita. Silloin varsinkin lasertulostimen kohdalla voi käydä niin, että tulostimen sivulaskuri menee sekaisin. 

Kun laskuri ei tunnista tarvikekasettia, laskuri ei osaa enää ilmoittaa musteen vähyydestä. Todennäköisesti värilaserin kanssa käy niin, että se suostuu enää tulostamaan vain mustaa, ja sitäkin vain rajallisen ajan.

3. Tulostimen mekaniikka pettää

Jos paperinsyöttö ei toimi kunnolla, vaan syntyy tukoksia, kun paperi menee vinoon paperiradalla, syynä voi olla kuluneet ohjausrullat ja muut paperinsyöttöä ohjaavat osat. 

Osia saattaa löytyä huoltoliikkeestä, jos laite ei ole kovin vanha, mutta todennäköisintä on, ettei vanhaan tulostimeen saa varaosia tai sitten huolto tulisi liian kalliiksi, jos tulostin on niin vanha, ettei sitä ole enää myynnissä.

Halpa laser voi puolestaan tulla kalliiksi, jos siihen pitää mustekasettien lisäksi vaihtaa myös rumpuyksikkö.

> Lue lisää asiaa tulostimista

Löydä paras mustetulostin

Kotimikron numerossa 1/2022 testaamme neljä monitoimitulostinta hintaluokaltaan noin 100 euroa.

Kaikki tulostimet ovat loistavia tulostamaan, skannaamaan ja kopioimaan. 

Testivoittaja tarjoaa kuuden mustekasettinsa ansiosta upeita valokuvia.

> Lue koko testi Etunurkassa täältä


Ehkä sinua kiinnostaa...