Varmista, että tietokone on toimintakunnossa.

Windowsin Laitehallinta näyttää kaikki tietokoneeseen asennetut komponentit.

Tarkista, toimiiko tietokoneesi optimaalisesti

Vaikka tietokone tuntuu toimivan, kokoonpanossa saattaa olla laitteita, joiden asennus on vaillinainen. Voit helposti tarkistaa, onko kaikki kunnossa.

tiistai 16. toukokuuta 2017 teksti H. Rasmussen

Sisäisen laitteen toimimattomuutta ei välttämättä tule Windows 10:ssä edes huomanneeksi, jos laite ei ole jokapäiväisessä käytössä.

Piilevät laiteongelmat kannattaa silti ratkaista ajoissa, jotta tietokoneen käyttäminen sujuu jatkossakin ilman yllätyksiä.

Asennettujen laitteiden tilan voi tarkastaa helposti Windowsin Laitehallinnan avulla.

Jos järjestelmä ei tunnista jotakin laitteiston osaa tai oheislaitetta, kyseinen laite on merkitty Laitehallinnassa keltaisella varoituskolmiolla. Laite tarvitsee päivitetyn ohjaimen, jonka voi ladata valmistajan sivustolta.

Laitehallintaan pääsee Windows 10:ssä helpoiten niin, että napsauttaa kakkospainikkeella tehtäväpalkin aloituspainiketta ja valitsee esiin tulevasta valikosta rivin Laitehallinta.

Napsauta kakkospainikkeella Windows 10:n aloituspainiketta ja valitse rivi Laitehallinta.

Napsauta kakkospainikkeella Windows 10:n aloituspainiketta ja valitse rivi Laitehallinta.

KotiMikron numerossa 8/2017 olevassa artikkelissa neuvotaan, kuinka voit yrittää jäljittää laiteohjainta laitteelle, jota Windows ei tunnista. 

Tilaa KotiMikro, niin voit lukea lehteä tietokoneella ja mobiililaitteella Wype-palvelussa. Saat luettavaksi 10 viimeisintä numeroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...