Tuo valokuvia puhelimesta tietokoneelle

Kuivien tuominen puhelimesta tietokoneelle onnistuu helposti, sillä kuvien siirtämisen ei tarvita mitään erikoisvälineitä.

3 keinoa tuoda kuvia puhelimesta

Puhelimessa olevia kuvia voi tuoda tietokoneelle katseltavaksi ja käsiteltäväksi. Kuvia voi myös tuoda ja jakaa netin kautta.

maanantai 12. elokuuta 2019


Kaikissa älypuhelimissa on kamera, ja puhelinkamerat ovat viime vuosina kehittyneet niin paljon, että ne haastavat helposti digipokkarin – jos ei aina aivan kuvalaadussa, niin ainakin käytettävyydessä.

Puhelimella kuvaaminen onkin erittäin suosittua. Kuvia ei kannata kuitenkaan varastoida puhelimeen, sillä ne saa siirrettyä helposti tietokoneelle.

Tietokoneelle siirretyt kuvat voi koota esimerkiksi kuva-albumiksi, ja kuvia voi muokata kuvankäsittelyohjelmalla.

Tässä on kolme helppoa tapaa tuoda kuvat puhelimesta tietokoneelle.

Tuo kuvat puhelimesta tietokoneelle käyttämällä puhelimen latauskaapelia

Kuvien tuomiseen puhelimesta tarvitaan vain puhelimen mukana tullut usb-latauskaapeli.

Yhdistä kaapelin toinen pää tietokoneen usb-liitäntään ja yhdistä sitten toinen pää puhelimeen, niin sekä puhelin että tietokone kysyvät, mitä haluat tehdä.

Salli puhelimessa tiedostojen siirto, niin puhelin näkyy Resurssienhallinnassa omana asemanaan.

Windowsin työpöydälle tulee myös ilmoitus, josta voi valita Valitse toiminto tälle laitteelle ja Avaa laite tiedostojen katseluun tai Avaa kansio ja tarkastele tiedostoja.

Resurssienhallinnassa puhelin näkyy omassa ikkunassaan sisäisenä tallennustilana.

Avaa puhelimen tallennustila kaksoisnapsauttamalla ja avaa siten kansio DCIM. Puhelimesta riippuen DCIM-kansiossa voi olla useita alikansioita. Kuvat ovat kansiossa nimeltä Camera.

Kuvia voi kopioida kansiosta tietokoneelle vetämällä ja pudottamalla.

Tuo valokuvia puhelimesta tietokoneelle

Kuvat saa helposti tietokoneelle yhdistämällä laitteet usb-kaapelilla. 

Lähetä kuvat Google Kuviin

Melkein vielä vaivattomampaa on käyttää Google Kuvat -palvelua.

Lataa Google kuvat -sovellus puhelimeesi ja kirjaudu sitten sovellukseen Google-tunnuksillasi. Android-puhelimissa Google Kuvat -sovellus on jo valmiina.

Sovellus lataa kuvat Google Kuvat -nettipalveluun automaattisesti. Netissä olevia kuvia voi sitten ladata selaimen kautta tietokoneelle. Googlen kuvapalvelussa voi myös helposti jakaa kuvia ja luoda albumeita.

Varmista, että sallit kuvien siirron puhelimesta verkkoon vain, kun käytät wifiä. Mobiiliverkossa voi kuvien siirrosta tulla liittymästä riippuen lisäkustannuksia puhelulaskuun.

Google Kuvat tarjoaa käytännössä rajattomasti tilaa kuville.

Google Kuvat

Google Kuvat -palvelua voi käyttää väliasemana kuvien tuomisessa puhelimesta tietokoneelle. Palvelussa voi myös luoda erilaisia kuva-albumeita.

Lataa kuvat Keepit-palveluun

Helppo ja turvallinen tapa kuvien tuomiseen tietokoneelle Android-puhelimesta tai iPhonesta on ladata kuvia Keepit-palvelun kautta. Keepit tarjoaa 50 gigatavua maksutonta online-tallennustilaa KotiMikron tilaajille. 

Keepitin sovelluksessa voi valita, että kuvat varmistetaan automaattisesti Keepitin palvelimille. Siellä kuvista on aina olemassa alkuperäislaatuinen kopio. 

Keepit on saatavana Android- ja iOS-sovelluksena sekä Windows-ohjelmana.

Keepit-varmistuspalvelu


© Keepit

Ehkä sinua kiinnostaa...