Harddisk_komfi_072014

Päivitä tallennustila

Vanha kone voi saada yllättävän paljon lisää puhtia, jos kiintolevyn tilalle vaihtaa ssd-aseman. Vaihto ei vaadi teknikon tutkintoa, eikä ohjelmiakaan tarvitse asentaa uudestaan.

keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Tietokoneeseen voi vaihtaa tilavamman kiintolevyn, jos tallennustilasta on puutetta. Toinen vaihtoehto on käyttää tiedostoille ulkoista tallennustilaa tai vaikka pilveä, ja vaihtaa vanhan kiintolevyn tilalle nykyaikainen ssd-asema. Sen tallennuskapasiteetti on vielä vaatimaton verrattuna kiintolevyihin, mutta ssd-asema riittää käyttöjärjestelmälle ja ohjelmille. Tiedostoja varten voi tarvittaessa käyttää toista asemaa.

Ssd-aseman avulla saa huikeasti lisää vauhtia vähän vanhempaankin tietokoneeseen. Kannettavaan ssd tuo suorituskyvyn lisäksi toimintavarmuutta, sillä ssd ei mekaanisen kiintolevyn tavoin ole herkkä tönäisyille eikä tärähdyksille. Ssd säästää myös akkua, sillä se lämpiää vähemmän kuin kiintolevy eikä vaadi yhtä tehokasta tuuletusta. Lisäksi akkutehoa säästyy, kun kannettavasta voi ottaa aikaisemman mekaanisen levyn tärähdyksensuojan pois käytöstä.

Oheisessa artikkelissa kerrotaan, mitä kiintolevyn päivittäjä tarvitsee ja kuinka päivitys tehdään. Esimerkkiohjelmana olevalla DriveClonella voi kloonata vanhan levyn ja siirtää sen kopiona uudelle levylle, jolloin Windowsia, muita ohjelmia ja omia tiedostoja ei tarvitse asentaa ja siirtää erikseen vaan kaikki hoituu kerralla.

Ehkä sinua kiinnostaa...