seagate 60tb ssd

12 miljoonaa kuvaa kiintolevylle

Seagaten 60 TB:n SSD-kiintolevy on neljä kertaa tähänastista suurinta suurempi.

maanantai 15. elokuuta 2016

Nörteille tiedoksi, että näinä päivinä pidetään Kaliforniassa Flash Memory Summit eli flash-muistikonferenssi. Ohjelmassa on mm. virheenkorjausluentoja sekä flash-muistiarkkitehtuurikeskusteluja. Mielenkiintoisempaa tulee kuitenkin, kun valmistajat marssittavat esiin uusimmat tuotteensa

Esimerkiksi Seagate esitteli 60 teratavun SSD-kiintolevyn – siis 60000 gigatavua, mihin mahtuu siis kaksi miljoonaa peilijärjestelmäkameran raakatiedostoa, 12 miljoonaa parhaan laadun jpg-kuvaa tai 12000 dvd-videota. Se lyö entisen ennätyksen nelinkertaisesti.

Tätä hirviötä ei kuitenkaan voi asentaa saman tien kotitietokoneelle. Seagate olettaa Business Wiren mukaan, että kiintolevy tulee saataville vuoden 2017 kuluessa, ja sen kohdemarkkina ovat datakeskukset.

Kallista hupia?

SSD-levyillä ei, päinvastoin kuin muilla levyillä, ole liikkuvia osia, minkä vuoksi ne ovat kestäviä ja äänettömiä. Myös tiedonsiirtonopeus on paljon suurempi.

Vaikka Seagate väittää, että kiintolevyn tilakustannus on alhaisin koskaan, ei hintaa tee mieli ajatella. Suurimmat nykyään kaupasta saatavat SSD-levyt ovat tilavuudeltaan kolmen teratavun luokkaa, ja hintaa on 1400 euron korvilla.

Kuten Seagate yllä olevassa kuvassa kertoo Twitterissä, päästään petatavun kapasiteettiin – siis miljardin megatavun kapasiteettiin – hankkimalla vain vaivaiset 17 tällaista kiintolevyä. Jos tarvetta ilmenee.

Ehkä sinua kiinnostaa...