Windows 11 lanseerataan syksyllä 2021.
Windows 11

Windows 11 tulee näyttämään selvästi erilaiselta kuin Windows 10. Aloitusvalikko ja aloituspainike sijaitsevat tehtäväpalkin keskellä, ja kaikki sisäänrakennetut ohjelmat ovat saaneet uudet valikkopalkit. 

Windows 11 lanseerataan syksyllä 2021.

Jos odotat Windows 10:n seuraajaa jännityksellä, sinun ei enää tarvitse odottaa kauan. Vuotaneet asiakirjat paljastavat, että Windows 11 on valmis lokakuussa.

perjantai 13. elokuuta 2021 teksti H. Rasmussen

Kesäkuussa Microsoft pystyi suuressa lehdistötilaisuudessa kertomaan, että Windows 10 ei tule olemaan tämän jätin viimeinen käyttöjärjestelmä.

Windows 10:n tilalle tulee Windows 11, joka on huomattavasti edeltäjästään poikkeava käyttöjärjestelmä. 

Microsoft ei vielä ole julkaissut virallisesti käyttöjärjestelmän julkaisupäivämäärää, mutta se on kertonut, että lanseeraus tapahtuu vuoden aikana. Nyt päivämäärä on joka tapauksessa päässyt julkisuuteen.

> Lue myös: Kaikki, mitä Windows 11:stä täytyy tietää

Windows 11 on valmis lokakuuhun mennessä

Suoritinvalmistaja Intelin ja Microsoftin uusissa tukiasiakirjoissa luetellaan viimeiset kuusi Windows 10 -päivitystä, ja luettelon lopussa on myös Windows 11, jonka yhteydessä on mainittu julkaisupäivä.

Intelin asiakirja on yrityksen näytönohjainten julkaisutiedote, joka kertoo, minkä käyttöjärjestelmän kanssa ne ovat yhteensopivia. Asiakirjan seuraava rivi on kiinnostava:

Microsoft Windows* 11-64 - October 2021 Update (21H2)

Se nimittäin paljastaa, että Windows 11 -käyttöjärjestelmän odotetaan olevan valmis lokakuussa "21H2"-päivityksenä. Se on siis sama nimi ja aika, jota Microsoft on tähän asti pitänyt suurena Windows 10:n toimintopäivityksenä.

Samaan aikaan yrityksen yhteistyökumppaneille lähetetty samanlainen Microsoftin asiakirja sisältää saman nimen ja päivityspäivämäärän.

Microsoft ilmoittaa lisäksi, että laitteistovalmistajilla on 24.9.2021 saakka mahdollisuus lähettää ajurit Microsoftille, jos ne haluavat olla mukana Windows 11:n julkaisussa.

Lähetetään säännöllisesti maailman tietokoneille

Vaikka asiakirjassa mainittu virallinen päivä on lokakuussa, ei ole varmaa, että saat Windows 11:n tietokoneellesi heti sen julkaisun jälkeen.

Microsoft lähettää nimittäin aina tärkeimmät päivitykset maailman tietokoneille säännöllisesti, jotta yritysten palvelimet pysyvät ajan tasalla.

Siksi sinun on ehkä ladattava Windows 11 manuaalisesti, jos haluat sen käyttöösi mahdollisimman pian. Se onnistuu Etunurkasta löytyvän päivitysavustajan avulla. 

Voit tehdä sen heti, kun olet lukenut sivustolta, että Windows 11 on valmis.

> Lataa päivitysavustaja täältä <

Ehkä sinua kiinnostaa...