Voitko asentaa Windows 11:n jo tänään?
Windows 11

Nyt se on täällä. Windows 11 on lopultakin valmis päivitettäväksi tietokoneelle, jos tietokoneesi on Windows 11 -yhteensopiva. Katso täältä, voitko saada Windows 11:n jo tänään.

Voitko asentaa Windows 11:n jo tänään?

Windows 11 on valmis, mutta voitko päivittää tietokoneesi? Lataa Microsoftin työkalun uusi versio, niin saat heti vastauksen siihen, kuuluuko tietokoneesi niihin, joille Windows 11 voidaan päivittää jo nyt.

tiistai 5. lokakuuta 2021 teksti H. Rasmussen

Jos kuulut myös niihin, jotka ovat odottaneet kärsimättömästi pääsevänsä kokeilemaan Windows 11:n useita uutuuksia ja innovaatioita, odotus on vihdoin ohi.

Windows 11 julkaistaan tänään valinnaisena päivityksenä Windows 10 -tietokoneille.

Kuten olet ehkä lukenut KotiMikron sivustolta, Windows 10:n korvaajaa ei voi ladata ja asentaa välittömästi kaikkiin tietokoneisiin – ei edes silloin, jos tietokoneesi on vain muutaman vuoden vanha.

> Lue lisää Windows 11:stä täältä

Aikaisempaa tiukempia vaatimuksia tietokoneelle

Jotta Windows 11 voidaan asentaa tietokoneellesi, tietokoneen prosessorin on oltava 8. sukupolven Intel tai vastaava AMD:n prosessori. Tämä tarkoittaa, että muutoin moniytimiset ja nopeat suorittimet, jotka todella ovat riittävän tehokkaita Windows 11:n suorittamiseen, jäävät päivityksen ulkopuolelle, jos ne ovat vanhempia kuin mitä Microsoft sallii. 

Uuden vaatimuksen mukaan tietokoneellesi on oltava aktivoitu UEFI-toiminto (vanhan BIOS:n sijaan) ja käynnistäminen turvallisessa tilassa. Kaikissa laitteissa ei ole valmiutta tähän.

Kaikkein pahin "vanhempien" tietokoneiden osalta on kuitenkin TPM 2.0 -vaatimus. Se on tietoturvatoiminto, joka sisältyy uudempaan emolevyyn. Jos tietokoneesi ei täytä tätä vaatimusta, sinun täytyy jäädä Windows 10:n käyttäjäksi. 

Voit käyttää vanhaa käyttöjärjestelmää vuoteen 2025 saakka, jolloin Windows 10 -päivitykset päättyvät.

> Lue myös: Tähän asti voit käyttää Windows 10 -käyttöjärjestelmää

Tarkista, saatko Windows 11:n

Microsoft on juuri julkaissut uuden version PC Health Check -työkalusta, joka tutkii, pystyykö Windows 11 -käyttöjärjestelmää käyttämään tietokoneellasi ja oletko yksi heistä, joille Windows 11:tä tarjotaan tästä päivästä lähtien.

Microsoftin työkalun uudessa versiossa näet yksityiskohtaisesti, mitkä tietokoneesi elementit ovat yhteensopivia Windows 11 -käyttöjärjestelmän kanssa – tai miksi et pääse käyttämään Windows 10:n seuraajaa.

Tarkista, saatko Windows 11:n
Tarkista tietokoneesi

Tässä olemme tarkistaneet tietokoneemme Microsoftin työkaluilla, joka kertoo, että tietokone on valmis päivitykseen. Odotamme saavamme Windows 11 -käyttöjärjestelmän tietokoneellemme myöhemmin tänään.

Tarkista tietokoneesi heti

Olemme lisänneet Microsoft-työkalun päivitetyn version Etunurkaan, jotta voit välittömästi tarkistaa, tarjotaanko Windows 11 -käyttöjärjestelmää sinulle tänään vai viikon aikana.

> Lataa Windows PC Health Check täältä <

Haluamme tietenkin päivittää Windows 11:n yhteensopivalle tietokoneelle mahdollisimman pian. Voit lukea lisää tästä verkkosivustostamme. 

Ehkä sinua kiinnostaa...