Windows 10 -käyttäjät saavat tyhjiä lupauksia Windows Updatessa
Särkyneet toiveet:

Älä usko, jos Windows Update tarjoaa Windows 11:n lataamista, jos Microsoft on aiemmin hylännyt Windows 11:n asentamisen tietokoneellesi. 

© Shutterstock

Tämän vuoksi saatat törmätä tyhjään Windows 11 -tarjouksen

Monet Windows 10:n käyttäjät törmäävät näinä päivinä lähes epätodelliseen tarjoukseen Windows Updatessa. He saavat nimittäin tarjouksen ladata ja asentaa Windows 11:n, vaikka heidän tietokoneensa ei täyttäisi edes järjestelmän vähimmäisvaatimuksia.

keskiviikko 8. maaliskuuta 2023 teksti H. Rasmussen

Monille Windows 10 -käyttäjille tuli yllätyksenä se, että he alkoivat muutama viikko sitten saada tarjouksia Windows 11 22H2:n päivittämisestä tietokoneelle Windows Update -ohjelmassa.

Yllätys johtui siitä, että Microsoft oli jo aiemmin hylännyt kyseiset tietokoneet, koska ne eivät täyttäneet käyttöjärjestelmän uuden version uusia ja tiukkoja laitteistovaatimuksia.

Näytölle ilmestyi kuitenkin pieni ikkuna, josta voi ladata ja asentaa Windows 11:n.

> Lue Windows 11:tä koskevia uutisia, vinkkejä ja niksejä täältä

Asennusta ei voida viedä loppuun

Valitettavasti Microsoftin lupaukset osoittautuivat nopeasti liian suuriksi.

Todellisuudessa asennusohjelma ei edelleenkään hyväksy jo kerran hylättyjä tietokoneita, joten Windows 10:n omistajat näkevät taas pahamaineisen ikkunan, joka kertoo, ettei tietokone täytä Windows 11:n vähimmäisvaatimuksia.

Tämä tapahtuu heti napsautettaessa tarjousta.

Ensin Windows Updateen ilmestyy virheellinen tarjous, joka kertoo, että tietokoneeseen voidaan asentaa Windows 11. Kun napsautat latauspainiketta, näytölle tulee ikkuna, jossa kerrotaan, että Windows 11 ei toimi tietokoneellasi.
Ei tätä pidemmälle:

Ensin Windows Updateen ilmestyy virheellinen tarjous, joka kertoo, että tietokoneeseen voidaan asentaa Windows 11. Kun napsautat latauspainiketta, näytölle tulee ikkuna, jossa kerrotaan, että Windows 11 ei toimi tietokoneellasi. 

Toimi näin, jos törmäät virheelliseen tarjoukseen

Oletko saanut tarjouksen Windows 11:n lataamisesta, vaikka oletkin aiemmin saanut tietää, että tietokoneesi ei täytä järjestelmän vähimmäisvaatimuksia?

Silloin voit jättää huomiotta tarjouksen, joka näkyy Windows Updaten yläosassa tietokoneen asetuksissa.

Tarjouksen alla on tavallinen päivitysten haku tietokoneelle, joten voit pitää tietokoneen päivitettynä ilman, että napsautat Windows 11 -tarjousta.

Microsoft on myöntänyt virheen, ja on parhaillaan päivittämässä tietokoneita, joilla tämä ilmoitus näkyy.

Tämä tarkoittaa, että tyhjä tarjous häviää itsestään, kun Windows 10 -käyttöjärjestelmää käyttävät tietokoneet päivitetään. 

> Lue myös: Näitä uusi ominaisuuksia on odotettavissa Windows 11:ssä vuonna 2023

Testaa itse, voiko tietokoneellasi käyttää Windows 11:tä

Jos et ole varma, voiko Windows 10 -tietokoneellesi päivittää Windows 11:n jossain vaiheessa, voit tarkistaa sen itse Etunurkassa olevalla kätevällä työkalulla.

> Lataa Ashampoo Windows 11 Compatibility Check Etunurkasta täältä

Ashampoo Windows 11 Compatibility Check skannaa tietokoneesi laitteiston, ja lopuksi saat selkeän vastauksen siihen, pystyykö tietokoneellasi käyttämään Windows 11 -käyttöjärjestelmää.

Ohjelma tarkistaa muun muassa TPM 2.0 -sirun, toimiiko tietokone suojatun käynnistyksen ja UEFI:n kanssa ja onko prosessorisi uudempaa sukupolvea, joka vaaditaan Windows 11:n käyttämiseen.

Ehkä sinua kiinnostaa...