Tee oma lukitusnäyttö Windows 11:ssä
Microsoftin lukitusnäyttö:

Sinun ei tarvitse katsella Microsoftin tylsää lukitusnäyttöä, kun lukitset Windowsin. Katso tästä, miten voit itse päättää, mitä näytöllä näkyy, kun se on lukittu.

© Shutterstock

Näin teet oman lukitusnäytön Windows 11:ssä

Windows 11:n lukitusnäytössä näkyy lähtökohtaisesti Microsoftin omia valokuvia, mutta voit itse valita, mitä lukitusnäytössä näytetään.

perjantai 4. elokuuta 2023 teksti M. Lorentsen

Kun et käytä Windowsia, voit lukita näytön esimerkiksi painamalla Windows-näppäintä ja näppäimistön L-näppäintä. Jos teet niin, näet saman näytön, joka tulee näkyviin, kun käynnistät tietokoneen ja kirjaudut Windowsiin.

Yleensä Windows 11:n lukitusnäytössä näkyy jokin Microsoftin taiteellisista kuvista ja kellonaika. Sen ei kuitenkaan ole pakko näyttää juuri niitä.

Voit nimittäin itse päättää, mitä lukitusnäytöllä näytetään ja miten sisältö näytetään. Voit esimerkiksi saada lukitusnäytölle diaesityksen omista kuvistasi.

LUE MYÖS: Käytä kuviasi Työpöydän taustakuvina

Näin mukautat lukitusnäyttöä Windowsissa

Voit hallita täysin itse, mitä Windows 11:n lukitusnäytöllä näytetään, ja se on melko helppoa.

Voit valita lukitusnäytölle yksittäisen valokuvan, Microsoftin valitseman kuvan tai diaesityksen, joka näyttää albumin omia kuviasi. 

Voit määrittää lukitusnäytön Windows 11:ssä seuraavasti:

  1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella vapaata kohtaa Työpöydällä ja valitse Mukauta.
  2. Napsauta nuolta kohdassa Muokkaa lukitusnäyttöä.
  3. Valitse haluamasi tyyppi. Esimerkiksi Diaesitys.
  4. Napsauta Selaa.
  5. Kaksoisnapsauta kansiota, jossa on kuvat, jotka haluat näyttää diaesityksenä.

Lukitusnäyttö näyttää nyt kyseisen kansion kuvat diaesityksenä. Huomaa, että voit myös valita, mitkä tiedot, kuten kellonaika tai sääennuste, näytetään "Lukitusnäytön tila" -kentän vieressä.

Jos sinulla ei itse ole hyviä kuvia tähän tarkoitukseen, saatat löytää sellaisen Microsoftin uudesta kirjastosta, jossa on upeita 4K-kuvia ilmaiseksi ladattavaksi, tai Etunurkan 100 kuvan joukosta.

LUE MYÖS: Skannaa vanhat valokuvasi puhelimella

Tee oma diaesityksesi televisioon

Voit myös tehdä oman diaesityksen olohuoneen suurelle televisioruudulle. Jos sinulla on Chromecast, voit muuntaa Chromecastin näytönsäästäjän niin, että se näyttää Google Kuvat -kuvia.

Kätevä niksi toimii kaikentyyppisten Chromecastien kanssa, ja KotiMikro-lehden numerossa 13/23 näytämme tarkalleen, miten se tehdään. 

Etunurkassa KotiMikron tilaajana voit lukea artikkelin PDF-version ja yksityiskohtaisen oppaan täältä.

LUE MYÖS: Mikä on Chromecast?

Ehkä sinua kiinnostaa...