Suorita vanhoja ohjelmia Windows 11:n yhteensopivuustilassa.
Windowsin yhteensopivuustila:

Onko sinulla jokin vanhempi ohjelma, jota haluat ehdottomasti käyttää? Tässä näet, miten sitä voi käyttää Windows 11:ssä. 

© Shutterstock

Näin saat vanhat ohjelmat toimimaan Windows 11:ssä

Vanhojen hyvien ohjelmien käyttö Windows 11:ssä voi olla haastavaa, mutta se ei ole mahdotonta. Näiden vinkkien avulla saat vanhemmat ohjelmat toimimaan Windowsin uudemmissa versioissa.

keskiviikko 7. kesäkuuta 2023 teksti N. Ernst

Voit haluta käyttää vanhempia ohjelmiasi Windows 11:ssä monesta syystä.

Ehkä sinulla on vanhempi ohjelma, jota et halua päivittää, koska ohjelmaa on muutettu tai uudessa versiossa ei ole enää samoja toimintoja.

Voi myös olla niin, ettei ohjelmasta edes ole päivitettyä versiota, joka toimisi Windows 11:ssä.

LUE MYÖS: Pitkään odotettu toiminto Windows 11:een

Tämä on ongelma, jos olet ostanut uuden tietokoneen tai päivittänyt Windows 11:een etkä yhtäkkiä pysty käyttämään ohjelmia, joihin olet tottunut.

Näin käytät vanhoja ohjelmia Windowsissa

On siis monia eri tilanteita, joissa voi olla tarpeen saada ohjelma toimimaan Windows 11:ssä – vaikka ohjelma ei oikeastaan toimisi kyseisessä käyttöjärjestelmässä.

LUE MYÖS: Näin vaihdat äänilähteen helposti Windows 11:ssä

Voit yrittää saada vanhoja ohjelmia toimimaan Windowsissa monella eri tavalla. Jotkut niistä ovat hyvin yksinkertaisia ja vaativat vain muutaman napsautuksen, kun taas toiset ovat monimutkaisempia. 

On kuitenkin tärkeää huomioida, ettei vanhojen ohjelmien toimimisesta Windows 11:ssä ole mitään takeita, mutta aina kannattaa kokeilla, jos sinulla on jokin ohjelma, josta pidät.

Käytä yhteensopivuustilaa Windows 11:ssä

Helpoin ratkaisu on kokeilla Windows 11:n yhteensopivuustilaa. 

Se on tila, jossa Windows yrittää jäljitellä käyttöjärjestelmän aiempia versioita, jotta ohjelma voidaan suorittaa tietokoneella.

Jos haluat käyttää Windows 11:n yhteensopivuustilaa ja yrittää suorittaa vanhoja ohjelmia tietokoneella, toimi seuraavasti:

  1. Käytä toimintoa napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella ohjelman – tai sen asennustiedoston – pikakuvaketta ja valitsemalla Ominaisuudet.
  2. Napsauta sitten Yhteensopivuus-välilehteä ja valitse Suorita ohjelman yhteensopivuustilassa.
  3. Valitse se Windowsin versio, jossa ohjelma toimi viimeksi, ja napsauta OK.
  4. Kokeile nyt suorittaa ohjelma. 

Samalla tavalla voit suorittaa ohjelman yhteensopivuustilassa Windows 10:ssä, jotta vanhat ohjelmat toimisivat siinä.

Kokeile virtuaalikoneella

On tärkeää huomioida, ettei yhteensopivuustila aina ratkaise ongelmaa, eikä se takaa, että vanhempi ohjelma toimii oikein uudemmassa Windows-versiossa. 

Saatat joutua tutkimaan vaihtoehtoisia ratkaisuja, kuten ohjelmiston päivitettyjä versioita.

LUE MYÖS: Suuri päivitys: Nämä uudet toiminnot saat Windows 11:een

Vaihtoehtoinen ratkaisu voi olla esimerkiksi virtuaalikoneen käyttö. Se on ohjelmisto, joka tekee virtuaalisen version Windowsista ohjelmaksi tietokoneelle. Voit esimerkiksi pitää Windows 11:n käynnissä, kun Työpöydälläsi on käynnissä Windows 95:n ikkuna.

Näin voit käyttää jopa hyvin vanhoja ohjelmia ongelmitta. Voit lukea lisää Windowsin virtuaaliversion tekemisestä artikkelistamme, joka löytyy Etunurkasta.

Ehkä sinua kiinnostaa...