Windows 10:ssä on suojaustoiminto kiristysohjelmia vastaan

Windows 10:ssä on lisäturvaa kiristyshaittaohjelmia vastaan.

© Shutterstock

Windows 10 suojaa digikaappareilta

Tuorein laaja Windows-päivitys, Fall Creators Update, sisältää uuden tehokkaan toiminnon, tietoturvatyökalun, joka estää kiristyshaittaohjelmia pääsemästä käsiksi käyttäjän kansioihin.

tiistai 31. lokakuuta 2017 teksti P. Jensen

Suojautuminen kiristyshaittaohjelmilta on tärkeää niin yrityksissä kuin kodeissa. Windows-käyttäjiä ilahduttaa Windows 10 Fall Creators Update -päivityspaketin myötä saataville tuleva uusi tietoturvaominaisuus.

Uusi toiminto on nimeltään Hallittu kansion käyttö. Kun Hallittu kansion käyttö aktivoidaan, toiminto estää sovelluksia käyttämästä määriteltyjä kansioita. 

Toiminnon ollessa käytössä kiristyshaittaohjelmat eivät pääse käsiksi suojattujen kansioiden sisältöön ja salaamaan niissä olevia tiedostoja.

Vaikka kävisi niin ikävästi, että kiristyshaittaohjelma pääsisi koneelle, niin Hallittu kansion käyttö -toiminnolla suojatut tiedostot olisivat turvassa.

Kiristyshaittaohjelman lukitsemia tiedostoja voi vielä yrittää vapauttaa pelastustyökalulla, joka auttaa vapauttamaan tiedostot digikaappareiden kynsistä.

Näin otat käyttöön Windows 10:n
Hallittu kansion käyttö -toiminnon:

  • Toiminto otetaan käyttöön Windows Defender Security Centerissä, jonka löydät esimerkiksi Windowsin hakuruudun avulla.  
  • Valitse Virusten ja uhkien torjunta ja edelleen Virusten ja uhkien torjunta-asetukset.
  • Ota kohta Hallittu kansion käyttö käyttöön. 
  • Toiminto suojaa automaattisesti järjestelmäkansiot ja käyttäjän tiedostoja sisältävät peruskansiot, kuten kuvakansion. 
  • Voit lisätä suojattavia kansioita valitsemalla Suojatut kansiot.

Oletusasetuksilla peruskansioihin pääsevät käsiksi vain Microsoftin hyväksymät sovellukset. Ne ohjelmat suljetaan karanteeniin, jotka pyrkivät muuttamaan suojatun kansion sisältöä ilman lupaa.

Tarvittaessa voi antaa järjestelmänvalvojan oikeuksilla eristetylle ohjelmalle luvan käyttää suojattua kansiota.  

Lue myös, kuinka suojaudut kiristyshaittaohjelmilta kuudella hyvällä neuvolla ja vältät digikaappareiden iskut.

Tilaa KotiMikro, niin pysyt ajan tasalla tietoturvasta. Tartu tarjoukseen ja saat 4 numeroa KotiMikroa ja älypuhelimella ohjattavan IP-valvontakameran hintaan 26,90 euroa – säästät 92,90 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...