Windows 10 päivittyy nyt automaattisesti
Päivitys

Jos tietokoneellasi on Windows 10 -versio 2004, huomaat pian, että tietokone päivittää käyttöjärjestelmän itse uusimpaan versioon.

Windows 10 päivittyy nyt automaattisesti

Uusi Windows 10 21H1 on saatavana valinnaisena päivityksenä tietokoneellesi, mutta jos tietokoneella on käyttöjärjestelmän 2004-versio, et voikaan valita itse: päivitys asennetaan automaattisesti.

keskiviikko 9. kesäkuuta 2021 teksti H. Rasmussen

Microsoftin kärsivällisyys on ilmeisesti vähentynyt.

Aikaisemmin vanhempaa Windows 10 -versiota pystyi käyttämään useita vuosia, ennen kuin se oli pakko päivittää uusimpaan versioon. Nykyään tietokoneen katsotaan olevan vanhentunut, jos siinä on yli vuoden vanha Windows-versio.

Saat sen selville pian, jos sinulla on Windows 10:n viime keväinen 2004-versio tietokoneellasi.

Tietokoneellasi täytyy olla uusin versio

Nän päivinä Microsoft on nimittäin alkanut päivittää tietokoneita, joissa on vuosi sitten käyttöön tullut Windows 10:n 2004 -käyttöjärjestelmä, täysin tuoreeseen Windows 10:n 21H1-käyttöjärjestelmään.

Jos sinulla on jo syksyllä 2020 julkaistu Windows 10 -versio (20H2), uusi päivitys on edelleen saatavilla vain vapaavalintaisena päivityksenä.

Tämä kertoo siitä, että Microsoft suhtautuu tietokoneiden päivittämiseen entistä vaativammin. Se johtuu tietysti myös siitä, että yritys ei tue Windows 10:n vanhempia versioita tietoturvakorjauksilla enää yhtä pitkään. 

Tämän vuoksi tietokone on suositeltavaa päivittää uusimpaan versioon, jolloin voit olla varma, että vakavat tietoturvapuutteet korjataan.

> Lue myös: 21h1: Uusi Windows 10:n puolivuotispäivitys on valmis

Windows 10:n päivitys
Päivitä:

Näet, onko Windows 10 21H1 -päivitys valmiina, kun siirryt asetuksiin ja valitset sieltä kohdan Päivittäminen ja suojaus. Jos nykyinen Windows-versiosi on 20H2, päivitys on saatavilla vapaavalintaisena päivityksenä. Jos käytössäsi on 2004-versio, päivitys tehdään automaattisesti ilman, että sitä voi valita itse.

Kaikki tietokoneet on pian päivitettävä

Jos käytössäsi on viime syksyn Windows 10 -versio (20H2), sinun ei siis tarvitse ladata uusinta Windows-versiota vielä, mutta sille on olemassa määräaika. 

Puolen vuoden kuluttua seuraava toimintopäivitys, Windows 10 21H2, on valmis, ja Microsoft ryhtyy todennäköisesti päivittämään 20H2-version kaikkiin tietokoneisiin automaattisesti.

Emme ole kuulleet, että 21H1-versiossa olisi suuria haasteita, joten voit päivittää tietokoneesi rauhallisin mielin silloin, kun et tarvitse sitä muuhun tarkoitukseen muutamaan tuntiin. 

> Lue myös: Windows 10:n suuri huoltotoimenpide syksyllä 2021

Ehkä sinua kiinnostaa...