Pian loppuu Windows 10:n 1909-version tuki
Windows 10.

Microsoft lopettaa syksyllä 2019 ilmestyneen Windows 10:n 1909-version teknisen tuen toukokuussa.

Windows 10:n 1909-versio jää eläkkeelle

Windows 10:n 1909-version käyttäjien on syytä päivittää järjestelmänsä, jotta se saa jatkossa tietoturvapäivityksiä.

tiistai 13. huhtikuuta 2021 teksti H. Rasmussen


Ei ole kulunut kuin puolitoista vuotta siitä, kun uutisoimme Windows 10:n uudesta 1909-versiosta, joka on nyt jäämässä eläkkeelle.

Version tuki päättyy toukokuussa, mikä tarkoittaa, että järjestelmä ei saa enää mitään päivityksiä.

Käytännössä se tarkoittaa, että järjestelmä on haavoittuvainen, koska siinä havaittavia mahdollisia tietoturva-aukkoja ei enää paikata.

Tarjosi useita mielenkiintoisia ominaisuuksia

Windows 10:n 1909-version muistokirjoituksessa on syytä erityisesti mainita, että Windows Updaten päivityssysteemi parani huomattavasti ja muuttui mahdollisimman vähän häiritseväksi.

Version myötä tuli myös ensimmäistä kertaa mahdolliseksi poistaa Windowsin mukana tulevia sovelluksia, kuten esimerkiksi Paint 3D, Sähköposti, Muistilaput sekä Elokuvat ja TV.

Voit lukea lisää Windows 10:n ominaisuuspäivityksistä, jotka on tähän mennessä julkaistu:

> Lue lisää Windows 10 -versioista

Päivitä uusimpaan Windows-versioon

Windows 10 1909 -version tuki päättyy 11. toukokuuta. Tämän version käyttäjien pitää päivittää järjestelmänsä 20H2-versioon, eli 2004-versioon, joka julkaistiin viime syksynä.

Voit tarkistaa järjestelmäsi versionumeron Windowsin asetuksista. Saat tiedot esiin näppäinyhdistelmällä Windows-näppäin + Pause-näppäin.

Versionumero on kohdassa Windowsin määritykset.

Tarkista saatavilla olevat päivitykset avaamalla Asetukset. Valitse Päivittäminen ja suojaus ja valitse Tarkista päivitykset

Jos päivitystä ei saa Windows Updaten kautta, niin 1909-version päivittämistä uuteen versioon voi kokeilla Windowsin päivitysavustajan avulla. Päivitysavustajan voi ladata Etunurkka-palvelusta.

> Lataa päivitysavustaja täältä <


Ehkä sinua kiinnostaa...