Windows 10-upgrade

Windows 10:een voi siirtyä maksutta myös Windows Vistasta tai Windows XP:stä

Windows 10:tä voi käyttää myös ilman aktivointia, jolloin järjestelmän voi asentaa maksutta myös Windows XP- tai Vista-koneelle.

maanantai 28. maaliskuuta 2016

Windows 8.1:n ja Windows 7:n käyttäjät voivat vielä heinäkuun 29. päivään saakka maksutta päivittää tietokoneeseensa Windows 10:n. Windows Vistan ja Windows XP:n käyttäjällä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin kaivaa kuvetta, jos haluaa siirtyä kymppiin. Tai ehkä ei sittenkään, sillä Windows 10 toimii ilman aktivointiakin.

Asentamista varten pitää ladata tietovälineen luontityökalu, jolla tehdään kympin asennuslevy muistitikulle tai dvd-levylle. Tikulla pitää olla vapaata tilaa vähintään neljä gigatavua.

Kun asennusvaiheessa pyydetään tuoteavainta, vaiheen voi ohittaa. Asennus jatkuu silti loppuun ja Windows on käytettävissä.

Mahdollisia häiriötekijöitä on ensinnäkin se, että aktivoimaton versio muistuttaa aktivoinnista säännöllisin väliajoin. Lisäksi työpöydän taustaa ei pysty vaihtamaan. Ei myöskään ole tiedossa, muuttuuko aktivointikäytäntö jatkossa niin, että tuoteavain on lopulta hankittava.

Ehkä sinua kiinnostaa...