Ota automaattinen uudelleenkäynnistyminen pois päältä

Älä menetä hermojasi. Kesken kaiken ruudulle ilmestyvän ilmoituksen tietokoneen uudelleenkäynnistymisestä voi helposti välttää.

© Shutterstock

Vältä tietokoneen äkillinen uudelleenkäynnistys

Nyt tuli loppu keskeytyksille ja muille häiriöille. Lue, kuinka voit helposti välttää kesken kaiken ilmestyvän ilmoituksen, joka sanoo, että tietokone käynnistetään uudelleen.

torstai 4. huhtikuuta 2019 teksti N. Ernst

 

Mikään ei ärsytä yhtä paljon kuin kesken kaiken tuleva ilmoitus tietokoneen uudelleenkäynnistymisestä.

Verenpainettaan on kuitenkin turha rääkätä. Windowsille voi kertoa, milloin tietokone on käytössä, jolloin päivitykset asennetaan tuon ajan ulkopuolella eikä uudelleenkäynnistys häiritse tietokoneen käyttöä. 

Tietokone pitää muistaa jättää päälle ja kaikki lepotilatoiminnot pitää myös ottaa pois päältä. Näytön voi sammuttaa, jotta se ei turhaan kuluta virtaa. 

Lisäksi läppäri kannata jättää kiinni verkkovirtaan. Päivitykset eivät yleensä juuri kuluta akkua, mutta ei vara venettä kaada.

Näin muutat uudelleenkäynnistysaikaa:

  1. Avaa aloitusvalikko, valitse Asetukset ja edelleen Päivittäminen ja suojaus.
  2. Valitse Muuta aktiivista aikaa, eli aikaa, jonka yleensä käytätä tietokonetta.
  3. Valitse alkamis- ja päättymisaika napsauttamalla kellonaikaa, valitsemalla haluamasi aika ja napsauttamalla sitten valikon alareunassa olevaa väkästä.
  4. Vahvista muutokset valitsemalla Tallenna.  

Jos tietokone menee lepotilaan aktiivisen ajan ulkopuolella, niin tietokone käynnistyy uudelleen vasta, kun tietokone herätetään lepotilasta. Siksi kaikki lepotilat on hyvä ottaa pois päältä, kun päivityksiä on tulossa ja haluaa niiden asentuvan aktiivisen ajan ulkopuolella. 

> Pääset KotiMikron tilaajaksi jo 3,90 eurolla. Voit valita itsellesi sopivan tarjouksen – ja haluamasi tervetulolahjan – täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...