Windowsin Resurssienhallinta tummalla teemalla

Tumma teema käyttöön Resurssienhallinnassa

Microsoft julkaisi reilut kaksi viikkoa sitten kevään suuren Windows 10 -päivityksen, mutta syksyn suurpäivitys on jo työn alla. Yksi sen uutuuksista on mahdollisuus käyttää Resurssienhallinnassa tummaa teemaa.

perjantai 25. toukokuuta 2018 teksti Henning Dadkhah Rasmussen


Monet Windows 10:n ominaisuudet perustuvat Windows Insider Preview -esiversioiden käyttäjiltä tulleeseen palautteeseen.

Insider-käyttäjät ovat jo pitkään toivoneet sellaista tummaa teemaa, jolla sekä järjestelmän että sovellukset ja ohjelmat kuten Resurssienhallinnan saisi mustalla taustalla.

Tähän asti on voinut valita tumman tilan Windowsin omille sovelluksille, mutta ei muille kohteille.

Toivomus on kuultu, sillä tumma teema on jo Insider-käyttäjien testattavana ja tulee syksyllä julkaistavan suurpäivityksen mukana. 

Tumma teema toimii kaikissa sovelluksissa ja järjestelmätason työkaluissa. Tumma teema toimii myös kohdevalikoissa ja valintaikkunoissa, kuten Avaa- ja Tallenna-ikkunoissa. 

Tumman teeman saa käyttöön samasta paikasta kuin nykyisen tumman tilankin, eli valitsemalla Asetukset > Mukauttaminen > Värit.

> Lue lisää kiinnostavaa asiaa Windows 10:stä

Ryhdy Insider Preview -käyttäjäksi

Kuka tahansa voi liittyä Windows Insider Program -ohjelmaan ja vastaanottaa Windows 10:n esiversioita. Ohjelmaan kuuluvat pääsevät kokeilemaan uusia toimintoja ennen kuin ne julkaistaan virallisesti.

Pääset liittymään ohjelmaan valitsemalla Asetukset > Päivittäminen ja suojaus > Windows Insider Program. 

Pääkonettaan ei välttämättä kannata käyttää Insider-ohjelmassa, sillä esiversiot ovat nimensä mukaiset varhaisia versioita, joiden toiminnot saattavat vielä olla epävakaita. Ainakin mahdollisiin ongelmiin pitää varautua.

Jos tumma teema kiehtoo, niin kokeile Heap Median luomaa watteja säästävää Blackle-hakua, joka käyttää Googlen hakumoottoria tummalla taustalla.

KotiMikro kertoo, mitä Windows 10:ssä tapahtuu

KotiMikron avulla pidät tietosi ajan tasalla Windows 10 -järjestelmän toiminnoista ja uudistuksista. Saat meiltä myös vinkkejä ja niksejä, kuinka mukautat Windows 10:tä ja tehostat sen käyttöä esimerkiksi laajennusohjelmilla ja piilotetuilla työkaluilla.

Tilaa KotiMikro, niin saat pääsyn Etunurkkaan, jossa on turvallisesti ladattavana yli 300 luotettavaa ohjelmaa. Mukana on myös kattava valikoima tietoturvaohjelmia, joilla suojaat tietokoneesi ja tietosi mahdollisimman tehokkaasti.

Nyt sinulla on mahdollisuus saada 4 numeroa KotiMikroa ja hiirikäsivammoja ehkäisevä ergonominen hiiri yhteishintaan vain 21,90 eurolla. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...