Uutispalkki on Windowsin uusi toiminto
Uutispalvelu

Uuden Windows 10 -päivityksen mukana on saattanut tulla Microsoftin uutispalvelu, joka sijaitsee oikealla olevassa tehtäväpalkissa. 

Poista uusi uutispalkki käytöstä Windows 10:ssä

Uusi suuri Windows 10 -päivitys sisältää täysin uuden uutispalkin, josta näet uutisia, säätietoja ja muita tietoja työpöydälläsi. Tässä näytämme, miten voit poistaa toiminnon käytöstä, jos pidät Windowsista sellaisena kuin se oli.

keskiviikko 26. toukokuuta 2021 teksti H. Rasmussen

Kuten saatoit lukea Kotimikron edellisestä numerosta, Windows 10:n uusi, suuri toimintopäivitys on vihdoinkin valmis.

Päivitys on toinen käyttöjärjestelmän kahdesta puolen vuoden välein tehtävästä toimintopäivityksestä, ja sen nimi on 21H1.

> Lue lisää Windows 10:n aikaisemmista päivityksistä ja uusista toiminnoista tästä

Vain muutama uusi toiminto 21H1:ssa

Kuten olemme kertoneet aiemmin, 21H1-päivitys sisältää suhteellisen vähän uusia ja näkyviä Windows 10 -toimintoja. Syksyllä tulevassa päivityksessä on puolestaan odotettavissa melko suuria visuaalisia ja toiminnallisia muutoksia Windows 10 -käyttöjärjestelmään.

Yksi harvoista uusista ominaisuuksista 21H1:ssä on tehtäväpalkkiin sijoitettu uutispalkki, jota napsauttamalla avaat työpöydälle ikkunan. 

Kaikki eivät ole kuitenkaan saaneet uutispalkkia 21H1:n mukana, sillä Microsoft lähettää sen kaikille maailman tietokoneille vaiheittain.

Jos et ole jo saanut toimintoa tietokoneellesi 21H1:n mukana, saat sen pian Windows 10:n tavallisen, jatkuvan päivityksen mukana.

Uusi uutis- ja tietopalkki näyttää sinulle uutisia, sääennusteita, osakekursseja, liikennepäivityksiä ja muuta suoraan tehtäväpalkista.
Uutisia ja kiinnostavia juttuja Windowsissa

Uusi uutis- ja tietopalkki näyttää sinulle uutisia, sääennusteita, osakekursseja, liikennepäivityksiä ja muuta suoraan tehtäväpalkista.

Toiminnon poistaminen on helppoa

Jos et halua uutta häiriötekijää työskennellessäsi tietokoneellasi, uutispalkin poistaminen käytöstä on helppoa. 

Voit tehdä sen napsauttamalla hiiren oikealla painikkeella mitä tahansa kohtaa tehtäväpalkissa. Siirry nyt kohtaan Uutiset ja kiinnostuksen kohteet ja valitse vaihtoehto Poista käytöstä.

Uutisten ja kiinnostuksen kohteiden poistaminen käytöstä Windows 10:ssä on helppoa
Poista käytöstä

Voit poistaa uuden toiminnon käytöstä napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella mitä tahansa kohtaa tehtäväpalkissa, siirtymällä kohtaan Uutiset ja kiinnostuksen kohteet ja valitsemalla Poista käytöstä. Tässä näkyy Windows 10:n englanninkielinen versio.

Voit perua valintasi helposti

Jos kadut poistamista myöhemmin ja haluat ominaisuuden takaisin, palautus on yhtä helppoa.

Napsauta hiiren oikealla painikkeella mitä tahansa kohtaa tehtäväpalkissa ja siirry kohtaan Uutiset ja kiinnostuksen kohteet. Valitse tällä kertaa Näytä kuvake ja teksti.

Nyt painike on palautettu tehtäväpalkkiin, ja kun napsautat sitä, tuoreimmat uutiset ja muut tiedot tulevat näkyviin. 

Ehkä sinua kiinnostaa...