Windows 10 Virtual Desktops

Ota käyttöön useita työpöytiä Windowsissa

Windows 10:n uudistuksiin kuuluu mainio toiminto, jolla saa käyttöön useita työpöytiä. Niillä voi olla itsenäisiä ikkunoita ja niille voi myös kiinnittää ikkunan.

torstai 20. lokakuuta 2016 teksti A. Daugaard

Kansio- ja ohjelmaikkunoiden jakaminen usealle työpöydälle helpottaa hallintaa ja järjestelyä, kun käytössä on monta ohjelmaa ja muuta ikkunaa samaan aikaan. Lisätyöpöytiä voi ottaa käyttöön lähes rajattomasti.

Tee näin:

1. Valitse tehtäväpalkista hakupainikeen vieressä oleva Tehtävänäkymä-kuvake tai käytä työpöydällä näppäinyhdistelmää Windows + Sarkain.

2. Nyt mahdollisesti avoinna olevat ikkunat näkyvät pienennettyinä. Valitse oikeasta alakulmasta Uusi työpöytä.

3. Näytön alareunaan tulee näkyviin kaksi miniatyyrityöpöytää. Siirry uudelle työpöydälle valitsemalla Työpöytä 2.

4. Nyt voit avata haluamasi ohjelmat, kansiot ja muut ikkunat uudelle työpöydälle.

5. Voit siirtyä työpöydältä toiselle valitsemalla tehtäväpalkista Tehtävänäkymä ja valitsemalla haluamasi työpöydän. Voit sulkea työpöydän valitsemalla Tehtävänäkymä-tilassa miniatyyrin oikeassa yläkulmassa olevan X-painikkeen.

Vinkki 1: Vaihda nopeasti työpöytien välillä Käytä näppäinyhdistelmää Ctrl + Windows + vasen/oikea nuolipainike, niin voit siirtyä työpöydästä toiseen.

Vinkki 2: Kiinnitä ikkuna Windows 10:n uusimmassa versiossa on lisäksi kätevä ominaisuus, jolla voi kiinnittää ikkuna työpöydälle. Kiinnitetty ikkuna näkyy kaikilla työpöydillä, joten kiinnityksen avulla voi pitää näkyvissä esimerkiksi musiikkiohjelmaa tai muuta sovellusta, jota haluaa seurata kaikilla työpöydillä.

Napsauta Tehtävänäkymä-tilassa kakkospainikkeella työpöydällä olevaa ikkunaa ja valitse Näytä tämä ikkuna kaikilla työpöydillä.

Ehkä sinua kiinnostaa...