20h1 2004 Windows update

Windowsin viimeisessä ominaisuuspäivityksessä on havaittu virheitä.

Ongelmia laajassa Windows-päivityksessä

Käyttäjät ovat raportoineet virheistä juuri jakeluun tulleessa Windowsin ominaisuuspäivityksessä. Ongelmat liittyvät muun muassa bluetoothiin ja tietokoneen äkilliseen uudelleenkäynnistymiseen. Lue ja tarkista oman laitteesi tilanne.

torstai 4. kesäkuuta 2020 teksti S. Nielsen


Windows 10:n ensimmäisen vuosipuoliskon ominaisuuspäivityksen, 2004-version, jakelu käynnistyi torstaina 28. toukokuuta. 

Nyt, viikkoa myöhemmin, on käynyt ilmi, että päivityksessä on jälleen kerran ongelmia.

Microsoft ilmoittaa, että päivityksessä on havaittu peräti 11 yhteensopivuusongelmaa.

Microsoftin sivuilla on katsaus päivitykseen liittyvistä ongelmista. Kyseessä ei kuitenkaan vaikuta olevan yhtä vakavia harmeja, kuin joissain aikaisemmissa päivityksissä.

Microsoft on parhaillaan korjaamassa muun muassa näitä alla olevia ongelmia.

2004-version ongelmia

 • Bluetooth-vika
  Tietyillä Realtekin ajureilla varustetut Windows 10 -laitteet eivät ehkä pysty muodostamaan yhteyttä useampaan kuin yhteen bluetooth-laitteeseen.
 • Äkillinen uudelleenkäynnistyminen
  Laitteissa, joissa on useampi kuin yksi tietynlainen "aina käytössä, aina yhteydessä -yhteensopiva verkkosovitin voi olla ongelmia. Näihin kuuluvat esimerkiksi Microsoft Surface Pro 7 and Microsoft Surface Laptop 3.

 • Muita ongelmia
  Nvidian näytönohjaimiin liittyy ongelmatilanteita, jos käytössä on 358-versiota vanhempi ajuri. Pahimmassa tapauksessa laite pysähtyy siniseen virhenäyttöön.
  Samoin Conexantin tai Synapticin ääniajureilla varustettu laite voi päätyä siniseen virhenäyttöön päivityksen aikana tai sen jälkeen.
  Thunderbolt-yhteydellä varustettu telakka voi lakata toimimasta.

Näin saat päivityksen

Microsoft on laittanut päivityksen jakeluun kautta maailman. Päivitys tulee saataville vaiheittain.

Päivitys ilmestyy automaattisesti Windowsin asetuksissa olevaan Windows Updateen, jossa voi myös tarkistaa oman laitteensa päivitystilanteen.

Jos päivitystä ei näy, sen voi asentaa käyttämällä päivitysavustajaa, jonka voi ladata myös Etunurkasta.

On kuitenkin suositeltavaa odottaa, että päivitys tulee saataville Windows Updaten kautta, sillä silloin päivityksestä aiheutuvien ongelmien riski on kaikkein pienin.

Lisäksi joissain tietokonekokoonpanoissa on estetty 2004-version asentaminen, kunnes yhteensopivuusongelmat on ratkaistu. Asiasta kerrotaan lisää tässä artikkelissa.

Lisää 2004-version, joka tunnetaan myös nimellä 20H1, ominaisuuksista voit lukea tästä Windows 10:n ominaisuuspäivityksiä käsittelevästä artikkelistamme.


Ehkä sinua kiinnostaa...