Resurssienhallinta ja Tiedot-ruutu

Lisää Resurssienhallinnan toimivuutta ja ota Tiedot-ruutu käyttöön.

Niksi: Hallittua tiedostonhallintaa Windows 10:ssä

Tiedostojen tiedot saa normaaliasetuksilla näkyviin kakkospainikkeella avautuvan kohdevalikon kautta. Nokkelampi tapa on ottaa käyttöön Tiedot-ruutu.

tiistai 14. marraskuuta 2017 teksti H. Rasmussen

Resurssienhallinta lienee Windowsin käytetyin ohjelma, vaikka sitä ei helposti ohjelmaksi mielläkään.

Resurssienhallintaa käytetään tiedostojen hallintaan eli käytännössä kaikkien asennettujen kohteiden ja levy- sekä muiden resurssien käsittelyyn, kuten kopiointiin, siirtoon ja muihin jokapäiväisiin tehtäviin.

Windowsin Resursienhallinta sisältää runsaasti toimintoja, jotka eivät ole perusasetuksilla käytössä. Osaa voi käyttää tarvittaessa, muta osa on sellaisia, jotka kannattaa ottaa jatkuvaan käyttöön.

Yksi hyödyllisimmistä on tiedostojen tietojen näyttö automaattisesti, kun tiedosto on valittuna. Ominaisuus on kätevä ja säästää hiirikättä varsinkin kuvia selatessa, kun valitun kuvan perustiedot näkyvät heti Resurssienhallinnassa, eikä tietojen esiin saamiseksi tarvitse avata tiedoston kohdevalikkoa.

Näin otat Tiedot-ruudun käyttöön Windows 10:ssä

Ominaisuuden käyttöönotto ei vaadi mitään mutkikkaita asetusmuutoksia, vaan toiminnon saa esiin suoraan Resurssienhallinnan ikkunassa.

  1. Avaa Resurssienhallinta ja valitse valintanauhan Näytä-välilehti.
  2. Valitse Ruudut-ryhmässä oleva Tiedot-ruutu.
  3. Jatkossa ikkunan oikeaan reunaan tulee valitun tiedoston miniatyyrikuva ja tiedoston perustiedot. Kuvista näytetään kameran tallentamat tiedot, jotka muuten saisi Resurssienhallinnassa esiin vain kohdevalikon kautta.
Windows 10:n Resurssienhallinta

Löydät Tiedot-ruudun valintanauhan Näytä-välilehdeltä, Ruudut-ryhmästä.

Tiedot-ruutu näyttää valitun tiedoston tiedot ikkunan oikeassa reunassa. Kuvista näytetään kameran tallentamia tietoja.

Lue lisää KotiMikrosta

KotiMikron numerossa 17/2017 kerrotaan, kuinka voit helposti täydentää Windowsin Resurssienhallintaa kätevän apuohjelman avulla. FreeCommander-ohjelma, jonka voit ladata Etunurkasta, helpottaa tiedostojen hallinta ja järjestelyä entisestään.

Tilaa KotiMikro, niin voit lukea lehteä tietokoneella ja mobiililaitteella Wype-palvelussa. Saat luettavaksi 10 viimeisintä numeroa.

Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja tyylikkään bluetooth-kaiuttimen. Maksat vain 21,90 euroa – säästät 58,90 euroa.

Saat käyttöösi myös Etunurkan, KotiMikron latauspalvelun, jossa on tarjolla yli 300 valikoitua ja tarkastettua ohjelmaa.

Hallitse tiedostoja helposti

Artikkelissa esitellään apuohjelma, joka täydentää Windowsin Resurssienhallinnan toimintoja.

Ehkä sinua kiinnostaa...