Windows 10:n aloitusnäyttö
© Windows 10

Näin varmistat aloitusnäyttösi

Windows 10:n aloitusnäyttö kannattaa varmuuskopioida, niin siinä olevat tapahtumaruudut ja muut kohteet voi tarvittaessa helposti palauttaa.

torstai 2. maaliskuuta 2017 teksti T. Simonsen

Windows 10:n aloitusnäytön ruutujen kautta pääsee helposti siirtymään sähköpostiin ja muihin usein käyttämiinsä ohjelmiin.

Huolella rakennettu Windows 10:n aloitusnäyttö kannattaa varmuuskopioida, varsinkin jos siihen on räätälöinyt itse ohjelmia ja sijoittanut ruudut haluamallaan tavalla. >/p>

Aloitusnäytön rakenne tiedostoineen kaikkineen on piilotetussa AppData-järjestelmäkansiossa. Kansio on käyttäjäkohtainen.

Piilotetut kohteet saa näkyviin avaamalla Resurssienhallinnan ja valitsemalla Näytä-välilehden ja laittamalla siellä valintamerkin kohtaan Piilotetut kohteet

Näin teet varmuuskopion Windows 10:n aloitusnäytöstä:

  1. Avaa Resurssienhallinta
  2. Selaa kansioon C:\Users\(käyttäjänimesi)\AppData\Local\TileDataLayer
  3. Kopio siellä oleva Database-kansio talteen esimerkiksi usb-tikulle.

Aloitusnäytön voi palauttaa varmuuskopiosta korvaamalla yllä olevassa sijainnissa oleva Database-kansio aiemmin talteen kopioidulla kansiolla.

Muista varmistaa aloitusnäyttö aina, kun olet tehnyt siihen muutoksia.

Varmista ennen palautusta, ettet ole kirjautuneena mihinkään toiseen tietokoneeseen samoilla tunnuksilla, sillä se saattaa sotkea synkronointiasetuksia.

Varmuuskopion voi tallentaa myös pilveen.

Ehkä sinua kiinnostaa...