Varaudu järjestelmän palauttamiseen Windows 10:ssä

Ota järjestelmän palauttaminen käyttöön Windows 10:ssä.

Näin otat Järjestelmän palauttamisen käyttöön Windows 10:ssä

Järjestelmän palauttaminen on Windowsin työkalu, joka mahdollista toipumisen vakavista virheistä. Windows 10:ssä kannattaa tarkistaa, että tämä tarpeellinen toiminto on käytössä.

maanantai 4. joulukuuta 2017 teksti S. Nielsen

 

Windowsin Järjestelmän palauttaminen on monelle käyttäjälle tutu aiemmista Windows-versioista. Windows 10:ssä se ei välttämättä ole automaattisesti käytössä, vaan toiminto pitää erikseen aktivoida.

Järjestelmän palauttaminen -toiminnolla luotavien palautuspisteiden avulla on mahdollista toipua vakavista järjestelmävirheistä, kun tietokoneen voi palauttaa tilaan, jossa se oli ennen virheen aiheuttamia ongelmia.

Palautuspiste on kätevämpi kuin Windows 10:n asetuksissa oleva palautustoiminto, joka käytännössä asentaa Windowsin uudelleen.

Käyttäjä voi halutessaan säilyttää tiedostonsa palautuksen yhteydessä, mutta kaikki muut kuin Windows-kaupasta hankitut ohjelmat joutuu asentamaan uudelleen.

Palautuspistettä käytettäessä joutuu asentamaan vain ne ohjelmat, jotka asennettiin palautuspisteen luomisen jälkeen.

Varmista siis, että Järjestelmän palauttaminen on käytössä ja ota se tarvittaessa käyttöön.

Näin tarkistat, että Järjestelmän palauttaminen on käytössä Windows 10:ssä

  1. Napsauta tehtäväpalkin suurennuslasia. Kirjoita hakuruutuun palautuspiste ja napsauta hakutulosta Luo palautuspiste.
  2. Valitse Määritä.
  3. Valitse Ota järjestelmän suojaus käyttöön ja valitse OK.
  4. Nyt voit tehdä järjestelmän palautuspisteen valitsemalla Luo….

Jatkossa Windows luo automaattisia palautuspisteitä muun muassa päivitysten yhteydessä, ja voit myös itse luoda uusia palautuspisteitä.

Lue lisää KotiMikron artikkelista

KotiMikron numerossa 18/2017 on laaja artikkeli, jossa käydään läpi tietokoneen turvaaminen käyttämällä kahta Windows 10:n omaa työkalua: Järjestelmän palauttaminen ja Windowsin Varmuuskopiointi.

Kumpikin toimenpide kannattaa tehdä heti, jos haluat varmistaa Windows 10 -tietokoneen ja sen tiedostojen tulevaisuuden.

Windows 10 suojaa tietoja konepulmilta

Järjestelmän palauttaminen ja Windowsin Varmuuskopiointi ovat Windows 10:n tarpeellisia työkaluja. Lue lehdestä, kuinka otat ne käyttöön.

Tilaa KotiMikro, niin voit lukea lehteä myös tietokoneella ja mobiililaitteella Wype-palvelussa. Saat luettavaksi 10 viimeisintä numeroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...