Muuta työpöydän kuvakkeiden kokoa Windows 10:ssä

Windows 10:n työpöydän kuvakkeiden kokoa on tarvittaessa helppo muuttaa suuremmaksi. 

Näin muutat työpöydän kuvakkeiden kokoa

Yksinkertaisella mutta sitäkin hyödyllisemmällä tavalla saa lennossa muutettua työpöydän kuvakkeiden kokoa omille silmille ja tilanteeseen sopiviksi.

maanantai 14. toukokuuta 2018 teksti SLO


Joskus voi tulla eteen tilanne, että kuvakkeet pitäisi saada nopeasti suuremmiksi tai pienemmiksi ilman, että tarvitsee siirtyä Windowsin asetuksiin tai ylipäänsä naksutella valikoita.

Yksinkertainen on kaunista nytkin, sillä työpöydän tai Resurssienhallinnan kuvakkeiden koko vaihtuu lennossa, kun pidät Ctrl-näppäimen painettuna ja pyörität hiiren rullaa. 

Näin saat pienet kuvakkeet Windows 10:n
työpöydälle tai Resurssienhallintaan:

Pienet kuvakkeet Windows 10:n työpöydällä

Pidä Ctrl-näppäin painettuna ja pyöritä hiiren rullaa itseäsi kohti, niin kuvakkeet muuttuvat pienemmiksi.

Näin saat suuret kuvakkeet Windows 10:n
työpöydälle tai Resurssienhallintaan:

Suuret kuvakkeet Windows 10:n työpöydällä

Pidä Ctrl-näppäin painettuna ja pyöritä hiiren rullaa itsestäsi pois päin, niin kuvakkeet muuttuvat suuremmiksi.

Käteviä pikakomentoja Windows 10:lle

Ctrl-näppäimen ja rullapainikkeen yhdistelmän lisäksi voit muuttaa kuvakkeiden kokoa pitämällä painettuina Ctrl- ja Vaihto-näppäimiä ja painamalla näppäimiä 1–4.

Aiemmin työpöydän kuvakkeiden asettelun sai valittua näppäinyhdistelmällä Ctrl + Vaihto + 1–9, jolloin esimerkiksi Ctrl + Vaihto + 6 vaihtoi kuvakkeiden asetteluksi luettelonäkymän, joka sisälsi myös tiedoston koon ja tyypin. 

Nykyisin asetteluvaihtoehtoja on tarjolla vain neljä. Muutos astui voimaan viimevuotisen Creators Update -suurpäivityksen myötä.

Windowsista kadonneet ominaisuudet

9. toukokuuta ilmestyneessä KotiMikron numerossa 8/2018 kerrotaan, mitä Microsoft on poistanut Windowsista ja esitellään korvaavia toimintoja, jotka voi ladata Etunurkan kautta. 

Microsoft antaa ja Microsoft ottaa

Osta KotiMikron irtonumero lehtipisteestä tai tilaa lehti, niin voit lukea sitä saman tien tietokoneella tai mobiililaitteella Wype-palvelussa.

> Nyt saat yhden numeron KotiMikroa, pääsyn Etunurkan yli 300 ohjelmaan ja 400 video-oppaaseen sekä muuhun sisältöön yhteishintaan vain 3,90 eurolla. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...