Microsoft kätkee 3D-objektit-kansion Resurssienhallinnassa
3D-objektit.

Resurssienhallinnassa tähä asti näkynyt kansio 3D-objektit häivytetään Windows 10:n päivityksessä. 

© KotiMikro

Microsoft kätkee 3D-objektit-kansion Windows 10:stä

Tuleva Windowsin versiopäivitys siistii hieman Resurssienhallinnan näkymää, kun Microsoft siivoaa pois monelle mysteeriksi jääneen kansion nimeltä 3D-objektit.

keskiviikko 3. maaliskuuta 2021 teksti M. Lorentsen


Moni Windows-käyttäjä on varmasti ihmetellyt, mikä Resurssienhallinnassa näkyvä kansio 3D-objektit oikein on.

Tämä tietokone -näkymässä kummittelevaa kansiota harva käyttää.

3D-objektit kuitenkin vaikuttaa tärkeältä kohteelta, koska se näkyy samassa oletuskansioiden listassa kuin esimerkiksi käyttäjän Kuvat-kansio ja Tiedostot-kansio.

Lähinnä 3D-objektit-kansio mainitaan kuitenkin vain nettisivuilla, joilla kysellään, kuinka kansion voi poistaa Resurssienhallinnasta.

Ilmeisesti parin vuoden takaisen 3d-innostuksen huuma on hiipunut myös Microsoftilla, joka on päättänyt siivota kansion näkyvistä Windowsin seuraavassa ominaisuuspäivityksessä. 

LUE MYÖS: Windows 10:een merkittävä päivitys

3D-objektit: Mihin kansiota käytetään?

3D-objektit-kansio ilmestyi Windows 10:een neljä vuotta sitten 1703-ominaisuuspäivityksessä eli Creators Update -versiossa. 

Versiopäivitys lisäsi Windowsiin uutena sovelluksena muun muassa 3D-katseluohjelman. Sillä pystyy leikkimään erilaisilla 3d-hahmoilla, ja Microsoft ilmeisesti piti 3d:tä tulevaisuuden mahti-ilmiönä.

3D-objektit-kansio piti olla se paikka, jonne käyttäjät keräävät läjäpäin 3d-malleja.

Näin ei kuitenkaan koskaan tapahtunut, ja 3D-objektit jäi lähinnä aavekansioksi. Tämän on nyt Microsoftikin joutunut myöntämään.

Tarpeettomaksi käynyt kansio siivotaan näkyvistä Windows 10:n 21H2-ominaisuuspäivityksessä, joka tulee jakeluun talvella 2021. Koontiversio on jo Windows Insider -käyttäjien testattavana. 

> Lue katsaus Windows 10:n versioihin

Microsoft siivoaa 3D-objektit-kansion Windows 10:stä
3D-objektit.

3D-objektit kansio on jäänyt tyhjäksi aavekansioksi, sillä sitä ei juuri kukaan käytä. Syksyn laajan ominaisuuspäivityksen jälkeen kansiota ei tarvitse enää ihmetellä, sillä se siivotaan näkyvistä.

© KotiMikro

Mukauta Resurssienhallintaa

Resurssienhallintaa voi mukauttaa sopimaan paremmin omiin käyttötarkoituksiin.

Mitään ihmetuunausta ei voi Windowsin omilla valinnoilla tehdä, mutta käyttäjä voi kuitenkin valita, mitä kansioita näytetään Resurssienhallinnan Pikakäyttö-kohdassa.

Pikakäyttö-kohdassa näytetään esimerkiksi viimeksi käytetyt kansiot, mutta kohteita voi myös lisätä ja poistaa:

  1. Voit lisätä kansion Pikakäyttö-kohtaan napsauttamalla kansiota kakkospainikkeella ja valitsemalla Kiinnitä pikakäyttöön.
  2. Vastaavasti voit poistaa kansion pikakäytöstä napsauttamalla kansiota kakkospainikkeella ja valitsemalla Irrota pikakäytöstä.

Resurssienhallintaa voi muokata syvemmältä käyttämällä jotain kolmannen osapuolen ohjelmaa, kuten Dmexiä. Esittelimme Dmexin käyttöä kolmisen vuotta sitten tässä artikkelissa.

LUE MYÖS: Säädä Resurssienhallinta avaamaan Tämä tietokone


Ehkä sinua kiinnostaa...