Microsoft kätkee 3D-objektit-kansion Resurssienhallinnassa
3D-objektit.

Resurssienhallinnassa tähä asti näkynyt kansio 3D-objektit häivytetään Windows 10:n päivityksessä. 

© KotiMikro

Microsoft kätkee 3D-objektit-kansion Windows 10:stä

Tuleva Windowsin versiopäivitys siistii hieman Resurssienhallinnan näkymää, kun Microsoft siivoaa pois monelle mysteeriksi jääneen kansion nimeltä 3D-objektit.

keskiviikko 3. maaliskuuta 2021 teksti M. Lorentsen


Moni Windows-käyttäjä on varmasti ihmetellyt, mikä Resurssienhallinnassa näkyvä kansio 3D-objektit oikein on.

Tämä tietokone -näkymässä kummittelevaa kansiota harva käyttää.

3D-objektit kuitenkin vaikuttaa tärkeältä kohteelta, koska se näkyy samassa oletuskansioiden listassa kuin esimerkiksi käyttäjän Kuvat-kansio ja Tiedostot-kansio.

Lähinnä 3D-objektit-kansio mainitaan kuitenkin vain nettisivuilla, joilla kysellään, kuinka kansion voi poistaa Resurssienhallinnasta.

Ilmeisesti parin vuoden takaisen 3d-innostuksen huuma on hiipunut myös Microsoftilla, joka on päättänyt siivota kansion näkyvistä Windowsin seuraavassa ominaisuuspäivityksessä. 

LUE MYÖS: Windows 10:een merkittävä päivitys

3D-objektit: Mihin kansiota käytetään?

3D-objektit-kansio ilmestyi Windows 10:een neljä vuotta sitten 1703-ominaisuuspäivityksessä eli Creators Update -versiossa. 

Versiopäivitys lisäsi Windowsiin uutena sovelluksena muun muassa 3D-katseluohjelman. Sillä pystyy leikkimään erilaisilla 3d-hahmoilla, ja Microsoft ilmeisesti piti 3d:tä tulevaisuuden mahti-ilmiönä.

3D-objektit-kansio piti olla se paikka, jonne käyttäjät keräävät läjäpäin 3d-malleja.

Näin ei kuitenkaan koskaan tapahtunut, ja 3D-objektit jäi lähinnä aavekansioksi. Tämän on nyt Microsoftikin joutunut myöntämään.

Tarpeettomaksi käynyt kansio siivotaan näkyvistä Windows 10:n 21H2-ominaisuuspäivityksessä, joka tulee jakeluun talvella 2021. Koontiversio on jo Windows Insider -käyttäjien testattavana. 

> Lue katsaus Windows 10:n versioihin

Microsoft siivoaa 3D-objektit-kansion Windows 10:stä
3D-objektit.

3D-objektit kansio on jäänyt tyhjäksi aavekansioksi, sillä sitä ei juuri kukaan käytä. Syksyn laajan ominaisuuspäivityksen jälkeen kansiota ei tarvitse enää ihmetellä, sillä se siivotaan näkyvistä.

© KotiMikro

Mukauta Resurssienhallintaa

Resurssienhallintaa voi mukauttaa sopimaan paremmin omiin käyttötarkoituksiin.

Mitään ihmetuunausta ei voi Windowsin omilla valinnoilla tehdä, mutta käyttäjä voi kuitenkin valita, mitä kansioita näytetään Resurssienhallinnan Pikakäyttö-kohdassa.

Pikakäyttö-kohdassa näytetään esimerkiksi viimeksi käytetyt kansiot, mutta kohteita voi myös lisätä ja poistaa:

  1. Voit lisätä kansion Pikakäyttö-kohtaan napsauttamalla kansiota kakkospainikkeella ja valitsemalla Kiinnitä pikakäyttöön.
  2. Vastaavasti voit poistaa kansion pikakäytöstä napsauttamalla kansiota kakkospainikkeella ja valitsemalla Irrota pikakäytöstä.

LUE MYÖS: Säädä Resurssienhallinta avaamaan Tämä tietokone


Ehkä sinua kiinnostaa...