Linux i Windows 10

Linux pyörii Windows 10:ssä

Windows 10:n Anniversary Update toi yllättävän toiminnon: Linux-ohjelmia voi suorittaa Windowsissa.

perjantai 19. elokuuta 2016

Windows 10 – Linuxilla höystettynä!

Kolme tunnetuinta käyttöjärjestelmää, Microsoft Windows, Apple OS ja Linux, eivät tunnetusti juuri ole toistensa kanssa tekemisissä. Olikin yllätys, että Microsoft toi Windowsin päivityksen myötä mahdollisuuden suorittaa Linux-ohjelmia Windowsissa.

Linux-optiota hyödyntää vain harva Windows 10 -käyttäjä, mutta jos Windowsin lisäksi on tähän ati käyttänyt myös Linuxia, niin nyt pärjää yhdellä kokoonpanolla, jossa on Anniversary Updatella päivitetty 64-bittinen Windows 10.

Microsoft on antanut tekniikalle nimeksi ”Windows-alijärjestelmä Linuxille” (Windows subsystem for Linux), jota käytetään Linux Ubuntuun perustuvalla komentorivillä.

Linux-komentorivi Windows 10:ssä

1: Lataa tarvittaessa Windows 10 -päivitys – linkki on alla.

2: Avaa aloitusvalikko ja valitse Asetukset. Valitse Päivittäminen ja suojaus. Valitse vasemmalta Kehittäjille. Laita valintamerkki kohtaan Kehittäjätila.

3: Kirjoita Windowsin hakuun ohjelmat ja toiminnot ja valitse se osumista. Valitse Ota Windowsin ominaisuuksia käyttöön tai poista niitä käytöstä. Valitse esiin tulevasta luettelosta Windows -alijärjestelmä Linuxille (beta).

4: Käynnistä tietokone uudelleen. Kirjoita hakuun cmdja valitse Komentokehote. Kirjoita kehotteeseen bash ja paina Enter-näppäintä. Ntt voit ajaa Linux-ohjelmia komentoikkunassa.

LATAA WINDOWS 10 -PÄIVITYS!

Lue Windows 10 -uutisia

Ehkä sinua kiinnostaa...