Windows 10:n päivitysavustaja

Windows 10:n päivitysavustajan avulla voi varmistaa, että asennettuna on viimeisin järjestelmäversio.

© Shutterstock

Lataa ja asenna tuorein Windows 10 -versio

Microsoftin maksuttomalla työkalulla päivität helposti Windows 10:n ajan tasalle – silloin kun itse haluat.

keskiviikko 7. helmikuuta 2018 teksti H. Rasmussen

 

Päivitysversioiden asentaminen tapahtuu useimmiten automaattisesti Windowsin normaalin päivitystoiminnon kautta.

Joissain tapauksissa päivitysten lataamisessa tai asentamisessa voi kuitenkin ilmetä ongelmia, joiden takia järjestelmän päivittäminen ei onnistu.

Päivitä Windows 10 päivitystyökalun avulla

Microsoftin julkaisema Windows 10:n päivitysavustaja on tarkoitettu järjestelmäpäivitysten lataamiseen erilaisissa ongelmatilanteissa.

Päivitysavustajan avulla voi myös tarkistaa, että asennettuna on viimeisin järjestelmäversio, Windows 10 Fall Creators Update, viime syksynä julkaistu Windows 10 -järjestelmän neljäs päivitysversio.

Päivitystyökalua on helppo käyttää. Työkalu havaitsee, jos tietokoneessa on asennettuna Windowsin tuorein versio, joten turhaa asennusta ei tule tehtyä.

Jos käytössä on järjestelmän vanha versio, työkalu tarkistaa, että laitteisto ja ohjelmat ovat yhteensopivia päivityksen kanssa.

Sen jälkeen päivitysavustaja lataa verkosta noin neljän gigatavun kokoisen päivityspaketin. Päivittäminen alkaa automaattisesti tietyn ajan jälkeen, tai sen voi käynnistää heti.

Windows 10:n päivitysavustaja – näin lataat viimeisimmän Windows 10 -version

Windows 10:n päivitysavustajan avulla varmistat, että asennettuna on kokoonpanoosi sopiva tuorein Windows-versio. Avustaja myös tarkistaa, että tietokone on yhteensopiva päivityksen kanssa.

> Lue lisää Windows 10 -asiaa

Tarkista, jätättääkö tietokoneesi järjestelmä

Windows 10:n päivitysavustajaa voi kokeilla ja tarkistaa, antaako se asentaa uudemman version, vaikka Windows ei olisikaan päivittynyt automaattisten päivitysten kautta.

Voit ladata päivitysavustajan KotiMikron Etunurkasta. Saatavana on myös päivitystä esittelevä vaiheittainen artikkeli. (Vain tilaajille)

Tietokoneen kokoonpanosta ja nettiyhteydestä riippuen Windows 10 Fall Creators Updaten lataaminen ja asentaminen voi kestää pari tuntia.


Tilaa KotiMikro, niin pidät tietokoneesi tietoturvan ajan tasalla. Tilaajana saat käyttöösi Etunukka-latauspalvelun, jossa on turvallisesti ladattavana yli 300 luotettavaa ohjelmaa.

> Nyt saat yhden KotiMikron numeron ja Etunurkan käyttöösi vain 3,90 eurolla.

Ehkä sinua kiinnostaa...