Kotiryhmä poistettu Windows 10:stä

Kotiryhmän avulla oli helppo jakaa kuvia, musiikkia, videoita, tiedostoja ja tulostimia muiden kotiryhmän jäsenten kanssa.

Kotiryhmä poistettu Windows 10:stä

Kotiverkon tietokoneita yhdistävä kotiryhmä on poistettu Windows 10:stä 1803-koontiversion myötä. Tiedostoja voi kuitenkin edelleen jakaa Windowsiin sisältyvillä toiminnoilla.

keskiviikko 16. toukokuuta 2018 teksti Steffen Nielsen


Jos kuulut niihin, jotka ovat asentaneet 30. huhtikuuta ilmestyneen ja virallisesti 8. toukokuuta julkaistun Windowsin huhtikuun suurpäivityksen Windows 10 April 2018 Updaten, olet jo saattanut huomata yhden merkittävän muutoksen tietokoneessasi.  

Monien uusien kiinnostavien toimintojen lisäksi, joita viimeisin 1803-koontiversio tarjoaa, järjestelmästä on yllättäen poistettu joidenkin kotikäyttäjien suosima ominaisuus, kotiryhmä. 

Kotiryhmä koostui kotiverkkoon liitetyistä tietokoneista, jotka voivat jakaa tiedostoja ja tulostimia keskenään. Kotiryhmän avulla oli helppo jakaa kuvia, musiikkia, videoita, tiedostoja ja tulostimia muiden kotiryhmän jäsenten kanssa.

Osasyynä kotiryhmästä luopumiseen saattaa olla se, että tiedostoja jaetaan nykyään paljon pilven kautta, esimerkiksi Microsoftin OneDrivessä.

Kotiryhmän avulla aiemmin jakamasi kansiot, tiedostot ja tulostimet pysyvät edelleen jaettuina, mutta uusia tiedostoja tai uutta tulostinta ei kotiryhmässä enää pysty jakamaan.

Lue myös: Windows 10:n parhaat vinkit

Näin jaat tiedostoja Windows 10:ssä

Vaikka kotiryhmä on poistettu, voit silti edelleen jakaa tiedostoja Windows 10:n omilla toiminnoilla. Resurssienhallinnassa tai OneDrivessä.

  1. Valitse Resurssienhallinnassa tiedosto, tai tiedostojoukko, jonka haluat jakaa. Avaa yläreunasta Jaa-välilehti ja valitse sitten vasemmalta Jaa
  2. Valitse esiin tulevasta luettelosta haluamasi sovellus, kuten Sähköposti tai Skype. 
  3. Voit myös käyttää lähijakoa, jos laitteet ovat langattomassa kotiverkossa ja molemmissa on bluetooth-yhteys.

Kotiryhmä on edelleen käytettävissä Windows 7:ssä, Windows 8.1:ssä ja Windows RT 8.1:ssä. Jos käytössä on Windows RT 8.1, kotiryhmään voi liittyä mutta sitä ei voi luoda eikä sen kanssa voi jakaa sisältöjä. Windows 7 Starter- ja Windows 7 Home Basic -versioissa voi liittyä kotiryhmään mutta sitä ei voi luoda.

Kotiryhmän poistuminen tuli KotiMikron toimituksen tietoon vasta kun toukokuun lopulla ilmestyvä KotiMikro 9/2018 oli jo mennyt painoon. Kyseisessä lehdessä on harmittavasti sivulla 64 ohje, kuinka kaksi tietokonetta yhdistetään kotiryhmän avulla. Tämä ohje ei siis enää ole ajankohtainen Windows 10:ssä.

> Lue lisää asiaa Windows 10 -järjestelmästä

> Nyt saat yhden numeron KotiMikroa ja pääsyn Etunurkkaan, jossa on turvallisesti ladattavana yli 300 luotettavaa ohjelmaa, yhteishintaan vain 3,90 eurolla. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...