Nopea verkko

Kolmella konstilla vauhtia Windows 10:een

Windows 10:lle voi antaa lisäpotkua kolmella helpolla säädöllä, joilla käynnistys nopeutuu ja odotteluaika pienenee.

torstai 11. helmikuuta 2016

Windows 10 -käyttöjärjestelmää kannattaa säätää, jos järjestelmän ja ohjelmien käynnistymistä joutuu odottelemaan minuuttikaupalla. Kolmella yksinkertaisella säädöllä viiveitä saa pienemmäksi, eikä siihen tarvita sen paremmin apuohjelmia kuin rakettitieteen tutkintoakaan.

Raivaa käynnistyjiä

Windowsin mukana käynnistyy useita ohjelmia, myös sellaisia, joita et välttämättä tarvitse. Napsauta Windows-painiketta kakkospainikkeella ja valitse kohdevalikosta Tehtävienhallinta. Siirry Käynnistys-välilehdelle ja poista käytöstä ohjelmat, joita et tarvitse heti Windowsin käynnistyksen yhteydessä.

Poista visuaaliset tehosteet

Windows 10:n animoinnit ja muut tehosteet näyttävät kauniilta, mutta eivät ole välttämättömiä käytön kannalta. Kokeile, toimiiko järjestelmä ketterämmin kun muutat suorituskyvyn asetusta: Kirjoita hakuun sysdm.cpl ja paina Enter-näppäintä.

Siirry välilehdelle Lisäasetukset ja valitse Suorituskyky-kohdasta Asetukset. Valitse “Paras suorituskyky” tai ota pois seuraavat valinnat:

  • Animoi ikkunoiden pienentäminen ja suurentaminen 
  • Animoi ikkunoiden sisällä olevat ohjausobjektit ja elementit 
  • Häivytä valikkokohteet valinnan jälkeen 
  • Näytä työkaluvihjeiden avaamisefektit Näytä valikkojen avaamisefektit 
  • Näytä varjot ikkunoiden alla 
  • Tehtäväpalkin animaatiot

Tarkista järjestelmä haittaohjelmien varalta

Haittaohjelmien poistajat, kuten Malwarebytes Amti-Malware ja AdwCleaner ovat tehokkaita putsareita, jotka siivoavat koneesta mainostauhkaa, muita turhakkeita ja myös ikäviä selainkaappareita. Varsinkin mainosohjelmat, jotka sinänsä eivät aina ole vaarallisia, saattavat hidastaa netin selailua ja muutakin käyttöä.

KotiMikron Etunurkasta voit ladata niin AdwCleanerin kuin Malwarebytesin.

> Lue lisää Windows 10:stä

Ehkä sinua kiinnostaa...