Windows-10-tips

Kolme kätevää Windows 10 -vinkkiä

Ota tehtäväpalkki näppeihisi kolmen nokkelan toiminnon avulla!

sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Saat näppäinkomennolla ohjelmasi auki tehtäväpalkista ja voit myös suorittaa ohjelmia järjestelmänvalvojana tehtäväpalkista.

Kesytä Windows 10:n tehtäväpalkki näillä kolmella toiminnolla.

Kiinnitä ohjelma tehtäväpalkkiin Usein käytetyt ohjelmat kannattaa kiinnittää tehtäväpalkkiin, missä ne ovat aina helposti saatavilla.

Voit tehdä niin, että käynnistät ohjelman, napsautat sitten kakkospainikkeella ohjelman kuvaketta tehtäväpalkissa ja valitset Kiinnitä tehtäväpalkkiin. Tai voit myös etsiä ohjelman aloitusvalikosta ja napsauttaa sitä siellä kakkospainikkeella tai yksinkertaisesti vetää ohjelman kuvakkeen tehtäväpalkkiin. Vetäessä palkin päällä ilmestyy ilmoitus Linkki, jolloin kuvakkeen voi pudottaa palkkiin.

Oikotie ohjelmaan Ohjelman saa auki tehtäväpalkista myös ilman hiirtä. Näppäimyhdistelmällä Windows + 1 aukeaa tehtäväpalkissa ensimmäisenä Tehtävänäkymä-kuvakkeen jälkeen oleva ohjelma.

Alla olevassa esimerkkinäkymässä Windows + 1 avaisi Edge-selaimen ja Windows + 5 avaisi Google Chromen.

Suorita ohjelma järjestelmänvalvojana Joskus voi Windows 10:ssä tulla tilanne, että tehtäväpalkissa oleva ohjelma pitäisi suorittaa järjestelmänvalvojana. Silloin ei ole pakko mennä aloitusvalikkoon, sillä tehtävä hoituu myös laajennetulla kohdevalikolla.

Pidä näppäimet Vaihto ja Ctrl painettuina samalla kun napsautat tehtäväpalkissa olevaa ohjelmaa kakkospainikkeella. Esiin tulee laaja kohdevalikko, jossa yhtenä rivinä on Suorita järjestelmänvalvojana.

Ehkä sinua kiinnostaa...