Keskittymisavustaja, parannettu ilmoitusten hallinta

Windows 10:n uusi Keskittymisavustaja parantaa ilmoitusten hallintaa.

Keskittymisavustaja: Vältä häiritsevät ilmoitukset

Keskittymisavustaja on Windows 10:n uusi toiminto, jolla voi hallita entistä paremmin ilmoituksia valitsemalla vain ne ilmoitukset, joiden haluaa ilmestyvän ilmoitusalueelle.

tiistai 15. toukokuuta 2018 teksti Steffen Nielsen


Windowsin ilmoitusalueelle työpöydän oikeaan alanurkkaan ilmestyy jatkuvalla syötöllä ilmoituksia, milloin Facebookilta, milloin sähköpostilta ja milloin mistäkin.

Kesken tiiviin kirjoitussession ei välttämättä haluaisi tietää, että automaattinen varmuuskopiointi käynnistyy – ja sitten huomion vie hetken kuluttua alanurkkaan ilmestyvä pikkuikkuna, joka kilahtaen kertoo, että varmuuskopiointi on suoritettu. Kiitos. Ja mitäs minä olinkaan tekemässä...

Tähän tilanteeseen tuo helpotusta Windows 10:n viimeisin suurpäivitys, Windows 10 April Update 2018. Huhtikuun päivitys sisältää Keskittymisavustajan, joka parantaa käyttäjän mahdollisuuksia hallita lmoituksia.

> Lue lisää asiaa Windows 10 -järjestelmästä

Näin Windows 10:n Keskittymisavustaja toimii

1. Kirjoita Windowsin hakuruutuun Keskittymisavustaja ja valitse luettelosta Keskittymisavustajan asetukset. (Teksti jatkuu kuvan alla.)

Windows 10:n Keskittymisavustaja
Keskittymisavustaja

Windows 10:n Keskittymisavustajan avulla voit määritellä mistä saat ilmoituksia ja milloin.

2. Esiin tulee Keskittymisavustajan asetukset. Valinnalla Vain hälytykset voit poistaa muut ilmoitukset käytöstä. 

Valitsemalla Vain tärkeiksi priorisoidut asiat voit määritellä, mitkä ilmoitukset sallitaan. Hälytykset toimivat aina. Muut ilmoitukset menevät toimintokeskukseen, jossa ilmoituksia voi tarkastella silloin, kun siihen on sopiva hetki.

Kohdassa Automaattiset säännöt voit määritellä aikavälin, jolloin Keskittymisavustaja on automaattisesti käytössä ja vai n prioriteettiluettelosi huomioidaan.

Eikö Windowsin suurpäivitys tullut vielä? Lue täältä, kuinka käynnistät päivityksen.

> Nyt saat yhden numeron KotiMikroa ja pääsyn Etunurkkaan, jossa on turvallisesti ladattavana yli 300 luotettavaa ohjelmaa, yhteishintaan vain 3,90 eurolla. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...