Windows 10:n aloitusvalikko

Käynnistä ohjelmat automaattisesti Windows 10:n mukana

Edellisissä Windows-versioissa oli käynnistyvien ohjelmien kansio, jota käyttämällä sai ohjelmat käynnistymään Windowsin käynnistymisen yhteydessä. Se onnistuu pienen mutkan kautta myös Windows 10:ssä.

perjantai 9. helmikuuta 2018 teksti H. Rasmussen

 

Aikaisemmissa Windows-versioissa oli Käynnistys-kansio, jonne sijoitetut ohjelmien pikakuvakkeet käynnistivät ohjelman Windowsin käynnistyksen yhteydessä.

Windows 10:n aloitusvalikosta tällaista kansiota ei enää löydy.

Käynnistys-kansio on kuitenkin edelleen olemassa Windows 10 -järjestelmän kätköissä, ja kansioon pääsee pienen mutkan kautta.

Näin löydät Käynnistä-kansion

Käynnistys-kansioon siirtyminen onnistuu peruskomennoilla, joten mitään järjestelmän virityksiä ei tarvitse tehdä.

Avaa Suorita-ikkuna näppäinyhdistelmällä Windows-näppäin + R. Kirjoita Avaa-ruutuun shell:startup ja valitseOK tai paina Enter-näppäintä.

Käynnistys-kansio avautuu ja voit kopioida sinne pikakuvakkeet niihin ohjelmiin, joiden haluat käynnistyvän Windowsin käynnistyksen yhteydessä.

Käynnistä tietokone uudelleen, niin huomaat kuinka ohjelmasi käynnistyvät samalla, kun Windows käynnistyy.


Vieraile KotiMikron foorumilla

KotiMikron Kysy meiltä -foorumilla voi kysyä tietokoneista kaikkea mahdollista ja pyytää neuvoja muilta käyttäjiltä. Foorumilla toimii myös KotiMikron tukipalvelu, joka auttaa Etunurkkaa ja sen ohjelmia koskevissa pulmissa.

Tilaa KotiMikro, niin voit luoda käyttäjätilin, jolla pääset kirjautumaan foorumille ja osallistumaan keskusteluun.

Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja ergonomisen hiiren yhteensä vain 21,90 eurolla. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...