Windows 10 fejl

Kahdeksan syytä miksi Windows 10:tä EI pidä asentaa

Windows 10 -järjestelmästä ja hyvistä syistä siirtyä siihen on kerrottu monta ruusuista tarinaa. Mutta nyt tulee 8 hyvää syytä olla päivittämättä.

torstai 30. kesäkuuta 2016 teksti H. Rasmussen

Myös KotiMikrossa yleinen mielipide Windows 10:stä on koko lailla myönteinen. Mikään järjestelmä ei kuitenkaan ole virheetön – ei myöskään Windows 10. Jos siis siirtyminen Windows 7:stä tai Windows 8:sta askarruttaa, niin lue seuraavat kahdeksan syytä siihen, miksi Windows 10 -järjestelmän asennusta on syytä harkita perusteellisesti.

1: Päivityksessä voi tulla ongelmia Useimmiten päivitys sujuu kivuttomasti, mutta joillain päivityksestä ei tahdo tulla mitään, vaan koko homma jämähtää virheilmoitukseen. Kärsivällisyys on koetuksella, kun tunnin tai parin asennussession jälkeen lopputuloksena on kryptinen virheilmoitus.

2: Et saa valmista tuotetta Microsoft on ilmoittanut, että Windows 10 on viimeinen Windows-versio. Mikä tarkoittaa, että järjestelmä ei ole valmis, vaan jatkuvassa kehitysvaiheessa.

3: Pakolliset järjestelmäpäivitykset Windows 10 haluaa tehdä päivitykset puolestasi automaattisesti, ilman valintaa. Näin varmistetaan, että kaikilla on ajan tasalla oleva Windows, mutta pakkopullainen toteutustapa voi olla närästyksen aihe.

4: Asetukset kahdessa paikassa Windows 10 sisältää uuden Asetukset-valikon, joka periytyy Windows 8:sta. Silti myös vanha Ohjauspaneeli on myös käytössä. Asetuksissa kahlaaminen kahdessa eri valikossa on hämmentävää.

5: Uudet sovellukset ovat vanhoja ohjelmia niukempia Microsoft haluaa, että käyttäjä lataa sovellukset Windows-kaupan kautta. Siksi muun muassa peli ja postiohjelma ovat sovelluksina eivätkä perinteisinä työpöytäohjelmina. Tuntuu kuin vanhoissa ohjelmissa olisi ollut laajempi toimintovalikoima – ja ainakin niiden käyttöön oli tottunut.

6: Cortana ei toimi Suomessa Kehutun Cortanan puheohjaustoiminnosta ei ole vieläkään päästy nauttimaan, koska puheavustaja ei ymmärrä suomea. Tuetut kielet ja alueet ovat Australia, Kanada, Kiina, Ranska, Saksa, Intia, Italia, Espanja, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat. Suomeen tulosta ei ole varmaa tietoa. Toivotaan, että elokuun alussa tuleva päivitys muuttaa tilanteen.

7: Microsoft Edge on puutteellinen Windows 10:n uusi Edge-selain on, jos ei raakile, niin kuitenkin puutteellinen. Se ei tue laajennuksia, mikä estää tiettyjen toimintojen ja ohjelmien käytön. Tuki laajennuksille on kuitenkin luvassa.

8: Windows 10 on utelias Windows 10 kerää huomattavasti enemmän ja tarkempaa tietoa käyttäjän toimista kuin aikaisemmat Windows-versiot. Vaikka tiedot kerätään anonyymisti, niin se on silti huolestuttava piirre.

## > Lue lisää Windows 10 -uutisia

Ehkä sinua kiinnostaa...