Toimintokeskus. Hallitse ilmoituksia.

Turhat ja häiritsevät ilmoitukset voi estää muokkaamalla Windowsin ilmoitusasetuksia.

Hallitse ilmoituksia Windows 10:ssä

Kaikkien ohjelmien ja palveluiden ilmoitusten ei tarvitse ponnahdella esiin Windows 10:n oikeassa alakulmassa. Voit sallia tai estää ilmoitukset helposti.

keskiviikko 1. toukokuuta 2019 teksti S. Nielsen


Käyttäjä voi Windows 10:ssä valita, mitkä ohjelmat ja palvelut näyttävät ilmoituksia työpöydän oikeassa alakulmassa ja Toimintokeskuksessa. 

Toimintokeskus-paneeli avautuu työpöydän oikeaan laitaan, kun napsautat tehtäväpalkin oikeassa reunassa olevaa, ilmoitusalueen viimeistä kuvaketta.

Windows 10:n Toimintokeskus

Toimintokeskus, jonka kuvake on tehtäväpalkin oikeassa reunassa, viimeisenä ilmoitusalueella, sisältää oikoteitä tärkeimpiin toimintoihin ja kerää myös ilmoitukset. Uusista ilmoituksista kertoo kuvakkeessa oleva numero.

Toimintokeskuksesta voi valita esimerkiksi yövalo-toiminnon tai siirtyä kaikkiin asetuksiin. Lisäksi Toimintokeskus näyttää ilmoitukset.

Uusi ilmoitus ponnahtaa ensin näkyviin pikkuikkunana työpöydän oikeassa alakulmassa ja siirtyy sitten Toimintokeskuksen ilmoituspaneeliin.

Toimintokeskus näyttää 20 uusinta ilmoitusta. Mutta tiesitkö, että voit itse päättää, mitkä sovellukset ja palvelut saavat näyttää ilmoituksia?

Ilmoitus Windows 10:n Toimintokeskuksessa

Napsauta tehtäväpalkissa olevaa toimintokeskuksen kuvaketta, niin näet uusimmat ilmoitukset. Keskus näyttää sekä järjestelmää koskevia ilmoituksia (kuvassa) että asentamiltasi ohjelmilta ja palveluilta.

Näin estät ilmoitukset Windows 10:ssä

Jos jokin sovellus tai palvelu ilmoittelee turhan kärkkäästi ja toistuvasti asioista, jotka eivät vaadi toimenpiteitä, niin voit helposti estää ilmoitukset muokkaamalla Windowsin ilmoitusasetuksia.

  1. Avaa aloitusvalikko, valitse Asetukset, sieltä Järjestelmä ja valitse Ilmoitukset ja toiminnot.
  2. Ilmoitusten ja toimintojen asetukset -ikkunassa voit kohdassa Ilmoitusten saaminen näiltä lähettäjiltä valita lähettäjän ja vaihtaa tilaksi Ei käytössä. Jatkossa kyseisen lähettäjän ilmoituksia ei enää näytetä.
  3. Ilmoitukset voi estää kokonaan valitsemalla kohdassa Saa ilmoituksia sovelluksilta ja muilta lähettäjiltä tilaksi Ei käytössä.

Ohjelmilla voi myös olla omia, tarkempia ilmoitusasetuksia, kuten esimerkiksi Chromella, jossa voi erikseen valita, mitkä sivustot saavat lähettää ilmoituksia.

Lue lisää artikkelista "Näin estät ilmoitukset Google Chromessa".


Ehkä sinua kiinnostaa...