Windows 10 Startmenu ENG

7 hyvää syytä valita Windows 10

Windows 10:n päivitystarjous päättyy 29. heinäkuuta. Listasimme seitsemän hyvää syytä siirtyä kymppiin.

perjantai 1. heinäkuuta 2016 teksti A. Daugaard

Windows 10:n päivitystarjous päättyy tämän kuun lopulla. Windows 7:n ja Windows 8:n käyttäjät voivat päivittää kymppiin ilmaiseksi vielä 29. heinäkuuta. Ilmaisuuden lisäksi on muitakin syitä siirtyä vanhasta Windowsista uuteen.

Vanhaan järjestelmään voi palata, jos Windows 10 ei vastaa odotuksia. Paluutoiminto on käytettävissä kuukauden ajan päivityksestä.

1. Nopea käynnistys Windows 10 käynnistyy nopeasti ja on valmis käyttöön jopa alle 20 sekunnissa, jos järjestelmä on asennettuna ssd-levylle.

2. Toimiva aloitusvalikko Windows 10:n aloitusvalikko sisältää Windows 7:n Käynnistä-valikon ja Windows 8:n aloitusnäytön parhaat ominaisuudet. Valikossa on ohjelmat, sovellukset ja tapahtumaruudut järkevässä järjestyksessä.

3. Tehostunut tietoturva Tietoturvaominaisuudet ovat Windows 10:ssä selvästi kehittyneemmät kuin Windows 7:ssä, ja ne ovat paremmat myös suhteessa Windows 8:aan. Muun muassa suojattu käynnistys (secure boot), joka torjuu haittaohjelmia Windowsin käynnistyksen yhteydessä, on saanut lisää lihasta.

4. Älykkäitä toimintoja Windows 10:ssä on monia uusia hyödyllisiä toimintoja. Nyt voi esimerkiksi ottaa käyttöön useita työpöytiä samaan aikaan ja pitää kullakin omat ohjelmat sekä ikkunat.

5. Sovelluksia sataa Winodws 10:ssä on oma sovellus Windows-kaupalle. Kaupasta voi ladata sovelluksia joka lähtöön. Tarjolla on niin hyötyohjelmia kuin viihdettä.

6. Kärkiselain Edge on Windows 10:n oma selain. Se on yksinkertainen, kevyt, nopeampi kuin Internet Explorer ja tarjoaa käyttöön uusia hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten muun muassa mahdollisuuden liittää sivuihin kommentteja ja jakaa ne muiden kanssa.

7. Sama järjestelmä kaikilla laitteilla Windows 10 toimii kaikissa laitteissa, niin tietokoneessa, puhelimessa kuin tabletissakin. Windows 10 -mobiililaitteilla voi synkronoida sekä asetukset että sovellukset.

> Lue lisää Windows 10 -uutisia

Ehkä sinua kiinnostaa...