Microsoft luopuu varmistusohjelmistoista

Tarvitset uuden ratkaisun, jos olet käyttänyt jotain näistä kolmesta varmistustyökalusta.

3 ohjelmaa poistuu Windows 10:stä

Pian on turha etsiä varmuuskopiointia ja kahta muuta varmistustoimintoa Windows 10:stä, sillä Microsoftin foorumin mukaan ne ovat jäämässä pois Windowsista.

maanantai 17. kesäkuuta 2019 teksti H. Rasmussen


Lienee kiistatonta, että säännöllinen varmuuskopiointi kuuluu tietokoneen käytön rutiineihin.

Jatkossa tähän tarvitaan aina kolmannen osapuolen ohjelma, sillä Windowsiin sisältyvä varmistustoiminto, jolla voi varmistaa tiedostonsa joko tiedostohistorian avulla tai vanhemman Varmuuskopiointi ja palautus -toiminnon avulla, on jäämässä pois tulevista versioista.

Sama koskee järjestelmän näköistiedoston luontitoimintoa.

Toimintoja ei enää ylläpidetä

Teknologia-asiantuntija Andre Da Costa kertoo Microsoftin tukifoorumilla, tiedostohistoria, näköistiedoston luonti ja varmuuskopiointitoiminto ovat osittain rikki Windows 10:ssä, eikä toimintoja enää ylläpidetä eikä kehitetä.

Da Costa kirjoitti asiasta foorumille jo viime vuoden alussa vastauksena käyttäjälle, jonka varmuuskopiointi oli päättynyt virheilmoitukseen. 

Varmuuskopiointi ja palautus -toiminnon pois jättäminen on sikälikin ymmärrettävää, että kyseessä on vanhassa Ohjauspaneelissa oleva toiminto, joka tehtiin Windows 7 -järjestelmälle ja josta se siirrettiin Windows 10 -ympäristöön sellaisenaan.

Myös näköistiedoston luontitoiminto, joka sekin sijaitsee Ohjauspaneelissa, on seiskan peruja. 

Varmista kolmannen osapuolen ohjelmalla

Microsoftin tukifoorumilla kehotetaan käyttämään jotain kolmannen osapuolen työkalua varmistukseen, kuten Macrium Reflect -ohjelmaa, josta on saatavana ilmainen versio.

Erillisellä varmistusohjelmaa varmistaa myös sen, että mahdollisessa palautustilanteessa ei käy niin, että palautustoimintoa ei enää olekaan saatavana. 

Lataa Macrium Reflect Free ja sen käyttöä esittelevä artikkeli Etunurkasta (vain tilaajille)

Microsoft ei vielä ole vahvistanut mainittujen kolmen toiminnon kohtaloa, joten tiedossa ei ole, ovatko ne vielä tallella Windows 10:n syksyllä tulevassa suurpäivityksessä.

> Lue lisää Windows 10:n suurpäivitysten ominaisuuksista


Ehkä sinua kiinnostaa...