Seuraavan Windows 10 -päivityksen nimi on Windows 21H2
21H2-päivitys

Voit jatkaa Windows 10:n käyttöä vielä vuosikausia, jos et sinä tai tietokoneesi ole valmis siirtymään Windows 11:n käyttöön.

21H2-päivitys: Windows 10 on sen jälkeen entistä turvallisempi

Windows 10:n 21H2-päivitys on todennäköisesti tulossa tietokoneeseesi loka- tai marraskuussa, ja voit odottaa saavasi lisäparannuksia tietoturvaan.

keskiviikko 25. elokuuta 2021 teksti H. Rasmussen

Epävirallisten tietojen mukaan Windows 11 tulisi lokakuussa, ja sen voisi siten luulla merkitsevän hyvästejä Windows 10:lle.

Näin ei kuitenkaan ole.

Microsoft on jo ilmoittanut, että Windows 10:lle saa päivityksiä 14. lokakuuta 2025 saakka. Jos et siis halua asentaa uutta Windows-käyttöjärjestelmää tai tietokoneesi ei ole tarpeeksi tehokas, voit jatkaa Windows 10:n käyttöä.

Toimintopäivitykset jatkuvat edelleen

Kun Windows 11 julkaistaan syksyllä, voit ladata sen tietokoneellesi, mutta voit myös edelleen jatkaa Windows 10:n käyttöä.

Silloin sinun on ladattava tuleva suuri toimintopäivitys, joka tekee Windows 10:stä vieläkin paremman. Windows 10:n päivitykset on lisäksi pidettävä ajan tasalla, jotta tietokoneessa on parhaat päivitykset ja tietoturva.

Seuraava Windows 10 -käyttöjärjestelmän suuri päivitys on 21H2, joka julkaistaneen tavalliseen tapaan lokakuussa.

> Lue myös: ”Näin otat Windows-päivitykset hallintaan” Etunurkassa

Windows 10:n parannettu tietoturva

Tulevasta suuresta 21H2-toimintopäivityksestä on juuri tullut uutta tietoa, ja niiden mukaan se erottuu erityisesti tietoturvan suhteen.

Windows-tietokoneelle kirjautumisen hallintaan tarkoitetun Windows Hellon uusi päivitysversio sisältyy Windows 21H2:een, ja se tukee uutta WPA3 HPE -standardia. Sillä turvataan langattoman reitittimen ja tietokoneen välinen tietoliikenne. 

Lisäksi on kehitetty taustalla toimivia Linux-toimintoja, joissa grafiikkakortin tehokasta suoritinta voidaan käyttää matemaattisiin tehtäviin, jolloin käyttökokemus on nopeampi. 

Tässä lehdessä kirjoitetaan tietysti edelleen Windows 10 -käyttöjärjestelmästä, myös Windows 11:n jälkeen, ja voit lukea lisää tältä sivustolta ja painetusta lehdestä, kun seuraava Windows 10 -päivitys on valmis.

>Lue lisää Windows 10:n tulevista uutuuksista, uusista toiminnoista ja vinkeistä täältä

Ehkä sinua kiinnostaa...