Poista Google-historiasi helposti
Google:

Olemme antaneet suuren osan yksityisyydestämme hakujätti Googlen käsiin, mutta nyt raskauttavien hakujen poistaminen on entistä helpompaa. 

Poista viimeisimmät Google-hakusi ikuisiksi ajoiksi

Nyt voit poistaa viimeisimmän hakuhistorian Android-puhelimestasi entistä helpommin. Googlelta on tulossa uusi toiminto, joka auttaa yksityisyytesi varmistamisessa.

torstai 24. maaliskuuta 2022 teksti H. Rasmussen

Hakujätti Google on juuri vahvistanut tuovansa Android-puhelimiin uuden kätevän ominaisuuden, joka tekee yksityisyyden suojaamisesta entistäkin helpompaa.

Uuden ominaisuuden ansiosta sinun ei tarvitse huolehtia välivaiheista, jos haluat vain poistaa viimeisimmän hakuhistoriasi.

Voit nimittäin poistaa hakuhistorian yhdellä napautuksella, jolloin kukaan muu ei näe hakujasi.

> Lue myös: Google Chrome ei ole niin yksityinen kuin luulet

Poista viimeisen 15 minuutin hakuhistoria

Jos haluat piilottaa Google-hakusi, nykyisin sinun on mentävä puhelimesi Google-sovelluksen asetuksiin ja poistettava joko koko hakuhistoria tai yksittäiset haut. 

Uudet ominaisuudet tarjoavat poistamiseen kuitenkin toisen tavan.

Pian voit vain poistaa viimeiset 15 minuuttia hauistasi palvelun alustoilla. Se on täydellinen toiminto esimerkiksi silloin, kun olet juuri etsinyt lahjoja tai muita yllätyksiä muille samaa laitetta käyttäville. 

Se toimii myös, jos olet etsinyt esimerkiksi tuotetta, jonka mainosten pommituksen kohteeksi et halua joutua jälkikäteen.

Toiminto on jo käytettävissä iPhonessa ja iPadissa, mutta kaikkiin Android-puhelimiin se lähetetään vasta nyt. 

> Lue myös: Näppärä vinkki: Määritä verkkosivustot avautumaan automaattisesti Chromessa

Näin poistat viimeisimmän hakusi

Voit hallita tietojasi ja Google-hakuja puhelimesi Google-sovelluksen avulla. Se voi olla kansiossa kaikkien Google-sovellusten kanssa tai erikseen kaikkien sovellusten alla. 

Kun avaat sovelluksen, napauta ylhäällä oikealla olevaa profiilikuvaa ja valitse vaihtoehto "Poista viimeiset 15 minuuttia".

Jos olet jo saanut uuden päivityksen, näet poistotoiminnon heti Google-sovelluksessa. Jos sitä ei vielä lödy, odota hetki.

Nyt voit helposti poistaa Google-historiasi 15 viimeisen minuutin ajalta
Poista viimeiset 15 minuuttia:

Avaa Google-sovellus puhelimessasi ja napauta profiilikuvaasi oikeassa yläkulmassa. Valitse sitten "Delete last 15 min" (tässä näytettynä puhelimessa, jossa kielenä on englanti).

Lisää toimintoja tulossa Googleen

Uusi 15 minuutin poistotoiminto ei kuitenkaan ole ainoa Googleen pian tuleva toiminto.

Sovelluksen päivityksen mukana käyttöön tulee myös mahdollisuus poistaa hakuhistoria automaattisesti 3, 18 ja 36 kuukauden välein, jotta yksityisyytesi pysyy suojattuna. 

> Lue myös: Skannaa haitalliset tiedostot tietokoneeltasi Google Chromen avulla

Ehkä sinua kiinnostaa...