Android Oreo (Go edition)

Uusi Android-käyttöjärjestelmä Oreo Go tekee puhelimesta edullisemman.

© Google

Googlen Android Go on edullisten puhelinten käyttöjärjestelmä

Ensimmäiset Googlen uudella Android Go -käyttöjärjestelmällä varustetut puhelimet on julkaistu. Laitteiden valttina ei ole pelkästään nopeus vaan myös halpuus.

maanantai 5. maaliskuuta 2018 teksti P. Jensen

Googlen Android-järjestelmän uusi versio ei ole mikään tykki, eikä se ole tarkoituskaan.

Android Oreo (Go edition), tai lyhyemmin ja tutummin vain Android Go, on suunniteltu erityisesti edullisia puhelimia varten, joissa Android Go -kevytversio toimii raskasta Androidia vauhdikkaammin.  

Halpapuhelin ei jaksa kunnolla pyörittää täyttä Android-versiota, joka vaatii sekä paljon tilaa että runsaasti muistia toimiakseen kunnolla.

Android Go vie tallennustilaa vain noin puolet normaalin Androidin vaatimasta tilasta ja kevytversio toimii puhelimissa, joissa on muistia gigatavua tai vähemmän.

Suunnattu kehittyviin maihin

Android Go on Googlen vastaus Intian ja muiden maiden tarpeisiin, joissa halpapuhelimilla on kova kysyntä. 

Android-järjestelmän kevytversio on osa Google taktiikkaa, jonka tuotteena syntyi viime vuonna muun muassa mobiilidatan hallintaa helpottava Datally-sovellus

Googlen tähtäimessä ovat seuraavat miljardi älypuhelimen käyttäjää, jotka löytyvät Googlen mukaan muun muassa Intiasta. 

Halpapuhelimet kelpaavat toki muuallakin, ja onneksi niitä tulee globaalisti myyntiin. Ensimmäisiin Android Go -puhelimiin kuuluu huhtikuussa saataville tuleva HMD Globalin Nokia 1. 

Nokia 1 -puhelimeen voi ladata Google Play -kaupasta erityisesti Go-versioon optimoituja sovelluksia. Nokia 1:n keskimääräisen vähittäishinnan kerrotaan olevan 85 dollaria eli noin 70 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...