Kabelrod

Video: Pistä kaapelit järjestykseen

Kaapelit ja johdot voi säilyttää siistissä järjestyksessä helpolla ja halvalla konstilla.

maanantai 1. tammikuuta 2018

Tietokoneen käyttäjälle kertyy vuosien saatossa helposti useita kaapeleita ja johtoja, joita tulee sitten tungettua kirjoituspöydän laatikoihin, muovikasseihin ja läppärilaukun lokeroihin. Ja hyvä onkin, että ne ovat saatavilla, sillä koskaan ei tiedä, milloin tulee tarvetta verkkojohdolle, usb-piuhalle tai jopa tulostimen rinnakkaiskaapelille (vaikka sitä tarvittiinkin viimeksi 10 vuotta sitten).

Johdoilla on sellainen taipumus, suorastaan ominaisuus, että jos johto voi mennä sotkuun, niin se menee. Käärmeyhteisön lailla kietoutuneesta johtospagetista ei tahdo erottaa yhtä toisesta, saati pystyä irrottamaan kaapelia. Yleensä menee hermo, ja johtosotkun kimppuun tekisi mieli käydä sivuleikkureilla.

Käytössä olevat kaapelit saa sentään kerättyä pois pöydältä kiemurtelemasta ja nätisti nippuun.

Joskus pahvipäinen ratkaisu on paras Mutta siis, ne varakaapelit… Nekin pystyy järjestämään helposti, hauskasti ja lähes ilmaiseksi: Tarvitset vain pahvilaatikon (kenkälaatikko on hyvä, jos sellaisen jostain vielä saat) ja vessapaperirullan hylsyjä. Talouspaperirullan hylsykin käy puolitettuna. Sitten ei muuta kuin teet kaapelista kauniin nipun, työnnät sen hylsyyn ja laitat hylsyn seisomaan pahvilaatikkoon.

Pahvilaatikossa kaapelit ovat helposti saatavilla, jököttävät kiltisti omissa hylsyissään, eivätkä enää pysty kietoutumaan pirullisesti toisiinsa. Tämä video näyttää, kuinka kaapelit pannaan ruotuun:

Ehkä sinua kiinnostaa...