Kabelholder

Johdot ja kaapelit – näin laitat ne nippuun

Video: Kyllästyttääkö kirjoituspöydällä luikerteleva johtosotku? Kerää kaapelit nippuun kotitekoisella kaapelipidikkeellä.

keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Johtojen ja kaapeleiden sekamelskalle ei tarvitse antautua, kun voit laittaa johtosotkun kuriin omatekoisella kaapelipidikkeellä.

Niksi on niin nokkela, yksinkertainen ja kierrätyshenkinen, että oikein ihmetyttää, miten tätä ei ole keksitty aikaisemmin. Huippukäytännöllinen kotikutoinen pidike kaikille pc-johdoille ja -kaapeleille – ja myös helpompi käyttää kuin monet kaupalliset toteutukset.

Kunnia keksinnöstä kuuluu KotiMikron lukijalle, joka lähetti vinkin pidikkeestä, jonka jokainen voi tehdä itse, ja jonka tarveaineetkin löytyvät melkein joka kodista.

Toimi näin Lähtötarvikkeeksi tarvitaan rengaslukituksella oleva mappi. Sellainen varmaan löytyy kotoa hyllystä tai vintiltä. Yli kuusi vuotta vanhan tiliotemapin sisältö tuskin on kenellekään erityisen rakas muisto. Luultavasti hyllytilaa viemästä löytyy muutakin mapitettua, jonka voi siirtää siististi narulla niputettuna vintille, jos ei raaski silputa sisältöä.

Kun paperit on poistettu mapista, keikuta varovasti kannessa olevia niittejä niin, että saat lukitusmekanismin ehjänä irti. Varmista myös, että lukitsimen pohjalevyn aukot ovat vapaat – niiden kautta lukitsin kiinnitetään ruuveilla paikalleen. Tarvitset pohjalevystä riippuen 2-4 puuruuvia, jotka nekin varmaan löytyvät kodin työkalupakista.

Sijoita pidike haluamaasi paikkaan, esimerkiksi kirjoituspöydän alapintaan, lähelle pöydän reunaa, niin että pidike on tarvittaessa helposti saatavilla. Kiinnitä pidike puuruuveilla pohjalevyn aukoista tiukasti paikalleen.

Lopputuloksena on yksinkertainen ja käytännöllinen pidike, johon voi helposti lisätä johtoja ja josta niitä on myös helppo poistaa.

Ehkä sinua kiinnostaa...