Mies katsoo puhelinta

Oman sijainnin voi jakaa puhelimella.

© Shutterstock

Jaa sijaintisi Googlen karttapalvelun avulla

Sijainnin jakaminen Googlen karttapalvelussa ja jaetun sijainnin seuraaminen onnistuvat yhtä hyvin älypuhelimella, tablet-laitteella ja tietokoneella.

keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Googlen karttapalveluun on lisätty vuosien varrella monia hyödyllisiä ominaisuuksia.

Suosituimpiin toimintoihin kuuluvat muun muassa katunäkymä, johon sukeltamalla voi tehdä virtuaalisia kävelyretkiä eri puolille maailmaa, sekä navigaattori, joka opastaa suoraan puhelimen ruudulla.

Tänä vuonna palveluun ilmestyi jälleen uusi ja mielenkiintoinen ominaisuus: toiminto, jonka avulla käyttäjä pystyy jakamaan oman paikkatietonsa reaaliaikaisena haluamilleen henkilöille.

Paikkatiedon vastaanottajat saa valittua puhelimen yhteystiedoista, ja samalla käyttäjä voi valita, kuinka pitkään tieto sijainnista jaetaan.

Jaa matkareittisi

Sijainnin lisäksi Google Maps -sovelluksella voidaan jakaa myös navigointireitti, jolloin vastaanottaja voi seurata matkan etenemistä reaaliajassa.

Matkareitin jakaminen onnistuu toistaiseksi vain Android-laitteilla. Applen laitteilla voi jakaa sijaintintietonsa, mutta sitä ei voi vielä yhdistää reittitietoon.

Sijainnin jakaminen edellyttää jakavalta laitteelta gps-paikannustoimintoa, mutta sijaintitiedon vastaanottamiseen sopii mikä tahansa nettiyhteydellä varustettu mobiililaite tai tietokone.

KotiMikron numerossa 16/2017 olevassa artikkelissa näytetään vaihe vaiheelta, kuinka sijainti- ja reittitietoja voidaan jakaa.

Tilaa KotiMikro, niin voit lukea lehteä tietokoneella ja mobiililaitteella Wype-palvelussa. Saat luettavaksi 10 viimeisintä numeroa.

Tartu tarjoukseen, niin saat 4 numeroa KotiMikroa ja tyylikkään bluetooth-kaiuttimen. Maksat vain 21,90 euroa – säästät 58,90 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...