Mediasoittimet VLC, GOM Player ja Media Player Classic kuuluvat lajinsa valioihin.

KotiMikro seuloi laajasta tarjonnasta kolme kovaa vaihtoehtoa mediasoittimeksi.

© Shutterstock

Parhaat mediasoittimet

Tietokoneelle on saatavana laaja valikoima mediasoittimia, mutta todella hyviä on vähän. KotiMikro seuloi laajasta tarjonnasta kolme parasta mediasoitinta.

tiistai 8. toukokuuta 2018 teksti M. Flinck


Free media player, ”ilmainen mediasoitin”. Nämä sanat ovat varmasti tulleet tutuiksi, jos olet etsinyt verkosta mediasoitinta, jolla katsoa videota tietokoneella.

Netissä on tarjolla satoja mediasoittimia, joten hyvän ja luotettavan valinta ei ole helppo tehtävä.

KotiMikro helpottaa valintaasi esittelemällä kolme mediasoitinten valioyksilöä. Niillä toistat niin videot kuin muutkin mediatiedostot.

Kolme parasta mediasoitinta

1. VLC Media Player

VLC Media Player on erittäin suosittu mediasoitin, eikä syyttä.

VLC Media Player on ilmainen avoimen lähdekoodin ohjelma, jota ylläpidetään hyvin.

Ohjelmassa on selkeän yksinkertainen käyttöliittymä, ohjelma tunnistaa käytännössä kaikki video- ja äänitiedostomuodot ja on kaiken hyvän lisäksi suomenkielinen.

VLC tarjoaa myös monipuoliset toiminnot muun muassa videotiedostojen muuntamiseen toiseen tiedostomuotoon.

Multimediatiedostojen lisäksi ohjelma toistaa myös optiset levyt, kuten dvd- ja vcd-videolevyt sekä cd-äänilevyt, ja lisäksi ohjelma hallitsee myös suoratoiston.

Voit ladata VLC Media Playerin KotiMikron Etunurkasta

Juuri ilmestyneestä KotiMikron numerosta 8/2018 voit lukea, miksi VLC Media Player kuuluu KotiMikron toimituksen suosikkiohjelmiin.

2. GOM Player

GOM Player on video- ja musiikkisoitin, joka VLC:n tavoin toistaa kaikkia yleisimpiä mediatiedostomuotoja.

Sen lisäksi, että GOM Player toistaa yleisimpiä video- ja äänitiedostomuotoja, ohjelma myös auttaa lataamaan oudot koodekit, jos jokin video ei toistu ohjelman mukana tulevilla koodekeilla. Tämä on kutenkin harvinainen tilanne, sillä ohjelmassa on valmiina viitisenkymmentä koodekkia.

Ohjelmalla voi koostaa soittolistoja, ja ohjelmassa on monipuoliset ominaisuudet.

Voit esimerkiksi toistaa halutun osuuden videosta määrittelemällä aloitus- ja lopetuskohdan. Ohjelmalla voi myös liittää videoon ulkoisen tekstitystiedoston.

GOM Player on ilmainen videosoitin, ja voit ladata sen KotiMikron Etunurkasta

3. Media Player Classic Home Cinema

Windows 10:n mukana ei enää välttämättä toimiteta ohjelmaa dvd-elokuvien katsomiseen.

Kuvetta ei kuitenkaan tarvitse kaivaa, sillä rahanmenon välttää ottamalla käyttöön ilmaisen Media Player Classic Home Cinema -ohjelman (MPC-HC).

MPC-HC on vähäruokainen, toimii nopeasti, on suomenkielinen ja toistaa dvd-elokuvat mutkattoman yksinkertaisen käyttöliittymän avulla.

MPC-HC toimii Windows 10:n lisäksi myös kaikissa aikaisemmissa Windows-versioissa, ja ohjelmasta on saatavana sekä 32- että 64-bittinen versio.

MPC-HC on avoimen lähdekoodin ilmainen ohjelma ja voit ladata sen KotiMikron Etunurkasta.

Osta KotiMikron irtonumero lehtipisteestä tai tilaa lehti, niin voit lukea sitä saman tien tietokoneella tai mobiililaitteella Wype-palvelussa.

> Nyt saat yhden numeron KotiMikroa, pääsyn Etunurkan yli 300 ohjelmaan ja 400 video-oppaaseen sekä muuhun sisältöön yhteishintaan vain 3,90 eurolla. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...