Olemme tottuneet Google Kuviin ilmaisena työkaluna, mutta se loppuu 1. kesäkuuta 2021.
Google Kuvat

Olemme tottuneet Google Kuviin ilmaisena työkaluna, mutta se hupi loppuu 1. kesäkuuta 2021. 

© Shutterstock

Siirrä kuvasi Google Kuviin NYT

Kesäkuun 1. päivästä 2021 lähtien maksat tilasta, jonka kuvat ja videot vievät Google Kuvat -palvelussa. Mutta vielä ehdit ladata kuvakokoelmasi sinne ja säilyttää sen maksutta. Me näytämme, miten.

perjantai 14. toukokuuta 2021 teksti N. Ernst

Kesäkuun 1. päivä 2021 on tärkeä päivä niille, jotka käyttävät Google Kuvat -valokuvatyökalua.

Olemme tottuneet siihen, että Google Kuvat on ilmaispalvelu, mutta kaikki tämän vuoden kesäkuun 1. päivän jälkeen ladatut kuvat ja videot lasketaan mukaan 15 Gt:n tallennustilaan, jonka Google tarjoaa ilmaiseksi.

> Lue myös: Googlen piikki kiinni: Nyt suositusta palvelusta on maksettava

Näin ei ollut ennen. Kuvia ja videoita ei laskettu mukaan tallennustilaan, jos niitä ei tallennettu täydellä laadulla, mutta kesäkuun 1. päivästä lähtien tilanne muuttuu. Kaikki kuvat ja videot lasketaan mukaan 15 Gt:n kiintiöön – laadusta riippumatta.

Hyvää on kuitenkin se, että kaikki Google Kuvat -palveluun 1. kesäkuuta mennessä ladatut kuvat ja videot eivät sisälly 15 Gt:n maksuttomaan tallennustilaan.

Tallenna kuvakokoelma nyt

Siksi nyt on hyvä hetki tallentaa kuvakokoelmat Google Kuvat -palveluun, jos niitä lojuu muissa paikoissa. Esimerkiksi vanha digitoitu kuvakokoelma kannattaa ladata verkkoon nyt.

> Lue myös: 5 vinkkiä: Enemmän irti Google Kuvat -palvelusta

Kunhan vain siirrät kuvat Google Kuvat -palveluun ennen 1. kesäkuuta 2021 ja valitset laaduksi Korkealaatuinen, kuvia ei lasketa 15 Gt:n kiintiöön.

Jos haluat siirtää kuvakokoelman tietokoneelta, mene Google Kuvat -palveluun selaimella, valitse Lähetä ja sen jälkeen Tietokone ja valitse sitten ladattavat kuvat.

Muista tämä tärkeä asetus

Varmista kuitenkin ennen kuvakokoelman lataamista, että valittu kuvanlaatu on korkealaatuinen, ei Alkuperäinen. Se käy napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa hammaspyörää ja valitsemalla Korkealaatuinen. 

> Lue myös: Näin Facebook-kuvat siirretään Google Kuvat -palveluun

Jos haluat tarkistaa tilankäyttösi, voit käyttää Google One -palvelua joka on Googlen tallennustilatyökalu. Käytössä oleva 15 Gt:n tila jaetaan nimittäin Gmailin, Google Driven ja Google Kuvien kesken.  

Täältä voit myös ostaa lisää tallennustilaa Googlelta, jos 15 Gt ei riitä. Lisäksi Google on kehittänyt tämän työkalun, jolla voit arvioida, milloin tallennustila loppuu.

Ehkä sinua kiinnostaa...